Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθειες ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2020 αναφέρει το Facebook

Προσπάθειες ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2020 αναφέρει το Facebook
Ρωσικοί λογαριασμοί στοχεύουν σε Αμερικανούς ψηφοφόρους στο Instagram πριν τις εκλογές του 2020
 Ένα δίκτυο λογαριασμών Instagram που λειτουργούν από τη Ρωσία έχει στοχεύσει τους Αμερικανούς με διχαστικά πολιτικά μηνύματα πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ενώ οι φορείς εκμετάλλευσης θέτουν ως άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε το Facebook τη Δευτέρα 21/10.
Το Facebook δήλωσε ότι είχε αναστείλει τους λογαριασμούς τη Δευτέρα, καθώς και τρία ξεχωριστά δίκτυα που λειτουργούσαν από το Ιράν. Το ρωσικό δίκτυο «έδειξε κάποιους δεσμούς» με τον Οργανισμό Έρευνας στο Ίντερνετ της Ρωσίας (IRA), μια οργάνωση που η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκε από τη Μόσχα για να αναμειχθεί στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.
«Βλέπουμε αυτή τη λειτουργία να στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στη δημόσια συζήτηση των Η.Π.Α. και να ασχολείται με τα πολιτικά ζητήματα που προκαλούν και μερικές φορές διχάζουν τις ΗΠΑ τώρα», δήλωσε ο Nathaniel Gleicher, επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας του κυβερνοχώρου του Facebook.
Οι αξιωματούχοι ασφαλείας των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η Ρωσία, το Ιράν και άλλες χώρες θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών το 2020 και να δηλώσουν ότι είναι σε εγρήγορση για άλλα τέτοια περιστατικά.
Η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης