Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): «Αυτονόητα» προς το συμφέρον της Μ. Βρετανίας μια συμφωνία για το Brexit

tags :
Javid (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): «Αυτονόητα» προς το συμφέρον της Μ. Βρετανίας μια συμφωνία για το Brexit
Το σχέδιο Johnson θα θέσει τέρμα στην καταστροφική αβεβαιότητα και την καθυστέρηση των τελευταίων ετών, θεωρεί ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ
Η έγκριση της συμφωνίας για το Brexit, λειτουργεί «αυτονόητα» προς το συμφέρον της βρετανικής οικονομίας, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Sajid Javid.
«Η αφετηρία μου είναι ότι η συμφωνία για την απόσυρση είναι αυτονόητο προς το οικονομικό συμφέρον μας», ανέφερε ο Javid στην επιστολή που ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινοβουλευτικής επιτροπής για οικονομική ανάλυση της συμφωνίας του Johnson.
«Θα θέσει τέρμα στην καταστροφική αβεβαιότητα και την καθυστέρηση των τελευταίων ετών και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λαμβάνουν αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων και των επενδύσεων».
Παρ' όλα αυτά, ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε να δημοσιεύσει αξιολόγηση οικονομικού αντικτύπου, επειδή πολλές από τις μακροπρόθεσμες λεπτομέρειες δεν ήταν γνωστές. Υποστήριξε ότι ο συνολικός αντίκτυπος θα ήταν δύσκολο να υπολογιστεί.
«Το τελευταίο σημείο που θέλω να πω είναι ότι η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία και ο τερματισμός της διαμάχης που χαρακτήρισε αυτή τη συζήτηση τα τελευταία τρία χρόνια είναι κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί μόνο μέσω υπολογιστικών φύλλων ή αξιολογήσεων αντικτύπου», τόνισε ο Javid.
Καταλήγοντας, ο Sajid Javid τόνισε πως είναι αναγκαίος ο σεβασμός στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πως το κεφάλαιο αυτό «πρέπει να κλείσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης