Τελευταία Νέα
Διεθνή

Esper (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Ορισμένα στρατεύματα μπορεί να μείνουν στη Συρία

tags :
Esper (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Ορισμένα στρατεύματα μπορεί να μείνουν στη Συρία
Ανοιχτό ενδεχόμενο να μείνουν κάποια αμερικανικά στρατεύματα στη ΒΑ Συρία, δήλωσε ο Mark Esper
Ο υπ. Άμυνας Mark Esper δήλωσε πως οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διατηρήσουν κάποια στρατεύματα στη ΒΑ Συρία προκειμένου να μην περάσει ο έλεγχος του πετρελαίου στο Ισλαμικό Κράτος.
«Ακόμα δεν έχουμε λάβει την τελική απόφαση» δήλωσε ο Esper.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump είχε αποφασίσει να αποσύρει τα 1.000 αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή, μια κίνηση που επικρίθηκε ευρέως ως προδοσία των Κούρδων, που για χρόνια αγωνίζονταν μαζί με τις ΗΠΑ εναντίον του ISIS.
Τα στρατεύματα των ΗΠΑ διέσχισαν το Ιράκ νωρίς τη Δευτέρα στο πλαίσιο της διαδικασίας απόσυρσης.
Το αδιέξοδο άρχισε να τραυματίζει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη βορειοανατολική Συρία στις αρχές Οκτωβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για τα τουρκικά στρατεύματα να ξεκινήσουν μια επίθεση εναντίον των Κούρδων μαχητών.
«Έχουμε στρατεύματα σε πόλεις στη βορειοανατολική Συρία που βρίσκονται δίπλα στα πετρελαϊκά πεδία, τα στρατεύματα στις πόλεις αυτές δεν βρίσκονται στη σημερινή φάση της απόσυρσης», δήλωσε ο Esper στο Αφγανιστάν.
«Σκοπός είναι να αρνηθεί κανείς πρόσβαση, συγκεκριμένα τα έσοδα στο ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και οποιεσδήποτε άλλες ομάδες που μπορεί να θέλουν να επιδιώξουν αυτά τα έσοδα για να επιτρέψουν τις δικές τους δραστηριότητες», δήλωσε.
Ο Esper είπε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τη διατήρηση κάποιων από τα στρατεύματα των Η.Π.Α., τα οποία ήταν με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Είπε ότι δεν είχε παρουσιάσει αυτή την επιλογή ακόμα, αλλά η δουλειά του Πενταγώνου ήταν να εξετάσει διάφορες επιλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης