Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μαξίμου ο Σαββίδης - Συνάντηση με Μητσοτάκη για γήπεδο ΠΑΟΚ, ΟΛΘ και επενδύσεις

tags :
Στο Μαξίμου ο Σαββίδης - Συνάντηση με Μητσοτάκη για γήπεδο ΠΑΟΚ, ΟΛΘ και επενδύσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο τη Θεσσαλονική για να διαπιστώσει την πρόοδο εφαρμογής όσων είχε εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ
Συνάντηση με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη είχε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα του γηπέδου του ΠΑΟΚ, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της επένδυσης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.
Πάντως η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ήταν ο επιχειρηματίας που είχε συνδέσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο το όνομα του με τη διακυβέρνηση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως αποτελεί ένα πρώτο βήμα προσέγγισης των δύο πλευρών.
Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι πριν από δύο χρόνια ο κ.Σαββίδης ούτε λίγο ούτε πολύ είχε υποστηρίξει πως ο κ.Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας ενώ είχε αναφέρει πως η ΝΔ «δεν μπορεί να έχει επιτυχία το αμέσως προσεχές διάστημα», κατηγορώντας την ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν συνέδραμε στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας.
Ήταν αυτές οι δηλώσεις που είχαν «ερεθίσει» τη ΝΔ, η οποία είχε εκδώσει από την πλευρά της μια εξίσου «πολεμική» ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για ορισμό της διαπλοκής αναφερόμενη στον κ.Σαββίδη και στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Κάθε πολίτης έχει ασφαλώς το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Όταν, όμως, σε κάποιον επιχειρηματία χαρίζονται από την Κυβέρνηση πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκείνος ως αντάλλαγμα επιτίθεται συνεχώς στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εξαγοράζει Μ.Μ.Ε., αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής.
Και αυτό προκαλεί όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές τους απόψεις, αλλά ανεξάρτητα και από τον τόπο καταγωγής και τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ΝΔ.
Πλέον φαίνεται πως αυτού του είδους οι «πολεμικές» δηλώσεις αποτελούν παρελθόν και ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθεια του να κινητοποιήσει τις επενδύσεις, κάνει τα «ανοίγματα» του ακόμα και σε επιχειρηματίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια οι σχέσεις τους βρίσκονταν στο κόκκινο.
Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη 22/10 τη Θεσσαλονίκη για να διαπιστώσει την πρόοδο εφαρμογής όσων είχε εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης