Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Απομόνωσαν τις δηλώσεις μου για τη Novartis – Διευκρινίσεις για την τοποθέτηση του

Γεωργιάδης: Απομόνωσαν τις δηλώσεις μου για τη Novartis – Διευκρινίσεις για την τοποθέτηση του
Σφοδρές αντιδράσεις για τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Διευκρινίσεις για τη δήλωση του για τη Novartis ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως απομονώθηκε μέρος της τοποθέτησης του.
Ο κ.Γεωργιάδης κατηγορήθηκε ότι σε δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, υποστήριξε πως η φαρμακευτική εταιρεία μπορεί να χρημάτισε γιατρούς και πολιτικούς αλλά έκανε και καλό.
«Με ρωτάει λοιπόν γιατί βάλαμε τα φάρμακα της Novartis στο σύστημα επί της υπουργίας μου.
Της εξηγώ λοιπόν, όπως έχω εξηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες φορές σε συνεντεύξεις μου -τι πράγμα;
Ότι επί της δικής μου υπουργίας λόγω του νόμου για το claw back που είχα ψηφίσει, δεν μπορούσε να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα. Και άρα όσο καινούργια φάρμακα και αν βάζαμε μίας εταιρείας μέσα στο σύστημα δεν μπορούσε η εταιρεία να κερδίσει περισσότερα χρήματα διότι ο προϋπολογισμός ήταν κλειστός.
Ήταν κλειδωμένος.
Αφού της εξήγησα όλο αυτό το μηχανισμό και το γιατί η συγκεκριμένη απόφαση οδηγούσε στο να μην παίρνει η Novartis περισσότερα χρήματα -άρα όλη η κατηγορία ότι λαδωθήκαμε για να βάλουμε τα φάρμακα της Novartis είναι μία ανοησία- τελειώνει η κουβέντα μας ως εξής:
Έτσι λοιπόν με την απόφαση μου αυτή όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα.
Και δείτε τι κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Εφάρμοσαν το νόμο μου και μέχρι τώρα βάζουν τα νέα φάρμακα και της Novartis στο σύστημα με το δικό μου νόμο για το claw back.
Δεν τον άλλαξαν καν.
Δεν ήταν λοιπόν μία απόφαση δωροδοκίας, ήταν μία καλή απόφαση η οποία έσωσε ανθρώπινες ζωές.
Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιους, επίσης όμως σώζουν και ζωές» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης