Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ποτέ από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ποτέ από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές
Ερωτηθείς για τα όσα είχε δηλώσει ο Francois Hollande, υποστήριξε ότι έχουν πιάσει αρκετές φορές τον «ανύπαρκτο» Hollande να λέει ψέματα για να αλλάξει την εικόνα του εαυτού του
Τα περί αιτήματος στη Ρωσία για τύπωμα δραχμής από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, διέψευσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. 
Ερωτηθείς για τα όσα είχε δηλώσει ο Francois Hollande, υποστήριξε ότι έχουν πιάσει αρκετές φορές τον «ανύπαρκτο» Hollande να λέει ψέματα για να αλλάξει την εικόνα του εαυτού του.
O κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως οι χειρότερες στιγμές ήταν όταν ο Ολάντ και ο Γιούνκερ προσπαθούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, γιατί ο Σόιμπλε θύμωνε.
Το 2015 ήταν μια σημαντική στιγμή, τότε που εξόκειλε το δεύτερο μνημόνιο του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ, οι επιλογές ήταν δύο, είτε θα προχωρούσαν σε τρίτο μνημόνιο είτε θα προχωρούσαν σε αναδιάρθρωση χρέους.
Όσοι υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υπαρξιακό πρόβλημα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης συμπληρώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ζήτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τους Ρώσους να τυπώσει χρήμα.
«Βεβαίως και υπήρχε σχέδιο Β’, ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε το Grexit.
Ο Schaeuble ήταν εκείνος που εκβίαζε για Grexit», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Στη συνέχεια ανέφερε πως παρομοίως, το Υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να έχει σχέδιο για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να μπει στη Ρόδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης