Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει γενική «απεργία» των επενδυτών

tags :
UBS: Το Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει γενική «απεργία» των επενδυτών
Σύμφωνα με υπολογισμούς, το Brexit είχε κοστίσει, έως τον Απρίλιο, 86 δισ. δολ. στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου
Την εκτίμηση στην αγορά παρατηρείται μια επενδυτική... απεργία καθώς η σύγχυση και η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit ενισχύεται εξέφρασε ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber.
«Πιστεύω ότι έχει δει ότι με το Brexit αλλά και με την εμπορική διαμάχη υπάρχει μια τεράστια αύξηση της αβεβαιότητας» δήλωσε ο Weber στο CNBC και συμπλήρωσε «η αβεβαιότητα ήταν καλή για όλες τις επενδύσεις.
Αυτό που βλέπετε αυτή τη στιγμή -και παρατηρούμε στην πελατειακή μας βάση- είναι σχεδόν μια επενδυτική απεργία».
Οι δηλώσεις του Weber έγιναν κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΔΝΤ όπου οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στην παγκόσμια οικονομική αναταραχή που προκλήθηκε λόγω των εμπορικών πολέμων, του προστατευτισμού και της πολιτικής αστάθειας.
«Όπως το βλέπω είναι ότι ενώ τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά, και τα επενδυτικά κόστη σε ιστορικά χαμηλά, η αυξημένη αβεβαιότητα για το εάν αυτά τα projects θα αποδώσουν, το εάν θα αποδώσει η αναδιοργάνωση της παραγωγικής αλυσίδας, έχοντας κομμάτια της παραγωγής στην Κίνα -ή για τους Ευρωπαίους στο Ηνωμένο Βασίλειο- είναι μια μεγάλη αβεβαιότητα.
Και ο κόσμος δεν λάβει αυτές τις αποφάσεις έως να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις» είπε ο Weber.
Πάντως, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο Weber δήλωσε πως είναι θετική εξέλιξη ότι θα έχουμε ένα συντεταγμένο Brexit.
«Αλλά οι επενδυτές θέλουν να δουν να συμβαίνει.
Έχουν πολλές φορές δει το project να αναβάλλεται και κατά συνέπεια τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά τις επενδύσεις» τόνισε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με υπολογισμούς της S&P Global Ratings το Brexit είχε κοστίσει, έως τον Απρίλιο, 86 δισ. δολ. στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης