Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit - Στο +1% ο DAX

Άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit - Στο +1% ο DAX
Mε το βλέμμα στο Brexit οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης,  με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το θρίλερ του Brexit. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Dominic Raab, η  βρετανική κυβέρνηση διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, προκειμένου να λάβει την έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων για το Brexit.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να ευελπιστούν ότι η Βρετανία θα μπορέσει να αποφύγει μία άτακτη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την καθυστέρηση της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη συμφωνία απόσυρσης που προκάλεσαν Βρετανοί βουλευτές.
O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,7% μετά το κλείσιμό του σχεδόν χωρίς μεταβολή στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, υπό το βάρος ορισμένων αδύναμων τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων και του αδιεξόδου στο Brexit.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,03% στις 12.763 μονάδες.
Image

Ωστόσο, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να παγώσει τα ενοίκια ασκεί πιέσεις στις εταιρείες ακινήτων, όπως η Deutsche Wohnen, η οποία καταγράφει πτώση 4,5%.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο +0,22% στις 7.166 μονάδες.
Οι εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό επωφελήθηκαν από την εξασθένιση της στερλίνας, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι εταιρείες του οποίου εστιάζουν στην εγχώρια οικονομία, υποχωρούσε 0,3%.
Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,41% στις 5.659 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,73% στις 22.484 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 1,05% στις 9.428 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης