Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρούσεις με 7 νεκρούς στην Χιλή – Pinera: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αδυσώπητο εχθρό

tags :
Συγκρούσεις με 7 νεκρούς στην Χιλή – Pinera: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αδυσώπητο εχθρό
Επεκτείνει η κυβέρνηση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις πόλεις στο βόρειο και νότιο τμήμα της χώρας
Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πόλεις στο βόρειο και νότιο τμήμα της Χιλής που μεταξύ άλλων προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους επεκτείνει η κυβέρνηση της Χιλής σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις χειρότερες ταραχές που έχουν ξεσπάσει εδώ και δεκαετίες στην χώρα και που έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 7 νεκρούς.
«Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός ισχυρού εχθρού, αδυσώπητου, που δεν σέβεται τίποτε και κανέναν και είναι έτοιμος να κάνει χρήση βίας και να εγκληματήσει χωρίς κανένα όριο» ανέφερε ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera, ο οποίος υποστήριξε πως μετά την πρωτεύουσα Σαντιάγο και άλλες πόλεις στα βόρεια και νότια τμήματα της χώρας θα τεθούν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Οι διαμαρτυρίες άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες από φοιτητές, οι οποίοι εναντιώνονταν στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων του μετρό και των λεωφορείων.
Μάλιστα ο Pinera κάλεσε τους πολίτες να ενωθούν και να προστατεύσουν τις γειτονιές και τη ζωή τους.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των διαδηλώσεων, καταγράφονται βίαιες συγκρούσεις, βανδαλισμοί και λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ και σε άλλες επιχειρήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο Σαντιάγο έχουν αναπτυχθεί 10.500 αστυνομικοί και στρατιωτικοί και θα δοθεί διαταγή να κινητοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις εάν απαιτηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης