Τελευταία Νέα
Speculator

Όταν οι τραπεζικοί ερασιτεχνισμοί μένουν ατιμώρητοι - Η περίπτωση των Παγωτών Δωδώνη

tags :
Όταν οι τραπεζικοί ερασιτεχνισμοί μένουν ατιμώρητοι - Η περίπτωση των Παγωτών Δωδώνη
Η διδακτική ιστορία με τα Παγωτά Δωδώνη και η επιφυλακή με την Creta Farm
Μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί μήνες αλλά η ιστορία είναι διδακτική του πως λειτουργούν ορισμένες φορές συγκεκριμένες τράπεζες.
Η ιστορία αφορά στην προσπάθεια πώλησης της εταιρίας Παγωτά Δωδώνη η οποία διήρκεσε δύο χρόνια και ναυάγησε στις αρχές του 2019.
Μέσω της αρχικής διαδικασίας προέκυψε πλειοδότης και μάλιστα πολύ σοβαρός.
Ήταν η ΓΙΩΤΗΣ σε συνεργασία με τον Βλάσση Γεωργάτο του Γρηγόρης Μικρογεύματα.
Η δεσμευτική προσφορά που δόθηκε ήταν γύρω στα 8 εκ ευρώ μέσω της κανονικής διαδικασίας.
Υποτίθεται ότι αφού προέκυψε επενδυτής τα πράγματα είχαν τελειώσει και θα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της πρότασης του επενδυτή.
Όμως ξαφνικά και εκτός διαδικασίας εμφανίστηκε νέα βελτιωμένη πρόταση γύρω στα 9 εκ ευρώ από τον Ινδό επενδυτή που αγόρασε την Κρητών Άρτος και ο οποίος δεν είχε πλειοδοτήσει στην κανονική διαδικασία.
Την πρόταση αυτή υποστήριξε μια εκ των πιστωτριών τραπεζών η οποία έφερε τον κόσμο άνω κάτω πιέζοντας τις υπόλοιπες τράπεζες να προχωρήσουν.
Μάλιστα είχε στυλώσει τα πόδια ότι αν δεν γινόταν δεκτή η βελτιωμένη πρόταση του Ινδού τότε αυτή δεν θα συναινούσε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εύρεσης επενδυτή.
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο οι υπόλοιπες τράπεζες έκαναν πίσω.
Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε αλλά η ΓΙΩΤΗΣ και άλλοι επενδυτές έξαλλοι για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν δεν συμμετείχαν.
Τελικά συμμετείχε μόνο ο Ινδός ο οποίος ναι μεν υπέβαλε προσφορά αλλά τελικά υπαναχώρησε προφασιζόμενος διάφορα.
Έτσι ο διαγωνισμός ναυάγησε.
Το ζήτημα όμως είναι ότι με τέτοιες πρακτικές χάνονται χρήματα για τις τράπεζες.
Επιπλέον ένα ακόμα ζήτημα είναι πως κάποιοι δεν κλήθηκαν ποτέ να πληρώσουν τους ερασιτεχνισμούς τους που έβλαψαν την τράπεζά τους αλλά και τις υπόλοιπες τράπεζες και εν τέλει την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Με δεδομένο ότι η ίδια τράπεζα φαίνεται να τηρεί περίεργη στάση και στην περίπτωση της Creta Farm οι λοιπές τράπεζες είναι σε επιφυλακή προκειμένου να μην πάθουν τα ίδια που έπαθαν με τη Δωδώνη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης