Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Χαμηλότερη ανάπτυξη, επειδή η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε για μικρότερα πλεονάσματα έως το 2021

Τσακαλώτος: Χαμηλότερη ανάπτυξη, επειδή η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε για μικρότερα πλεονάσματα έως το 2021
Eάν δεν «βγουν» τα νούμερα, «το κόστος θα το πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι» με μέτρα λιτότητας, σημειώνει ο τέως υπουργός Οικονομικών
«Η ΝΔ σχεδίασε τις πολιτικές που ήθελε και μετά προσάρμοσε τον ρυθμό ανάπτυξης, έτσι ώστε να βγαίνουν τα νούμερα και υπό αυτή την έννοια ο προϋπολογισμός έχει τρωτά σημεία», τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Προέβλεψε, επίσης, ότι εάν δεν «βγουν» τα νούμερα, «το κόστος θα το πληρώσουν οι "συνήθεις ύποπτοι", με μέτρα λιτότητας και περικοπές δαπανών σε έναν επόμενο προϋπολογισμό».
Ακόμη, ο τέως υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ότι η ΝΔ δεν θέλησε να διαπραγματευτεί για χαμηλότερα πλεονάσματα έως το 2021, θα σημάνει «σίγουρα λιγότερα θετικά μέτρα και άρα χαμηλότερη ανάπτυξη».
Τέλος, αναφερόμενος στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε:
«Η Αριστερά το 2015 ανέλαβε την κυβέρνηση όχι γιατί κατείχε την απόλυτη αλήθεια, αλλά γιατί ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, να βρεθεί λύση για το χρέος, να γίνουν δημοκρατικές τομές, να αλλάξει πορεία η χώρα. Και η Αριστερά τα κατάφερε».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης