Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαϊτάνης (ΝΔ): Η χώρα ήταν απροετοίμαστη για το μεταναστευτικό - Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών

Γαϊτάνης (ΝΔ): Η χώρα ήταν απροετοίμαστη για το μεταναστευτικό - Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών
«Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών», ξεκαθαρίζει  ο Τ.  Γαϊτάνης
H χώρα ήταν απροετοίμαστη και ανέτοιμη θεσμικά να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές,  ενώ πλέον εφαρμόζεται μια διαφορετική πολιτική, ένα σχέδιο που στοχεύει στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την καλύτερη διαχείριση των ανθρώπων αλλά και την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου, την επαναπροώθηση μεταναστών σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας και φυσικά τη διεθνοποίηση του ζητήματος.
Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τ. Γαϊτάνης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, επισημαίνοντας πως «σε συνδυασμό με τις επαναπροωθήσεις και την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό όσων παραμένουν στη χώρα και συνεπώς να μη χρειάζονται τόσες δομές».
Για τα κέντρα μετεγκατάστασης, εξηγεί ότι οι δομές αυτές αφορούν ανθρώπους για τους οποίους εκκρεμεί η εξέταση ασύλου, μένουν στα κέντρα μέχρι να αποφανθούν οι Αρχές.
Περαιτέρω, ο κ. Γαϊτάνης αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ θεωρεί πρόωρη τη συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών», ξεκαθαρίζει  ο Τ.  Γαϊτάνης.
Κληθείς να πει εάν μπορεί να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα εξαντλήσει την 4ετία και δεν θα ενδώσει στον πειρασμό των πρόωρων εκλογών, δεδομένου ότι η προοπτική κατάργησης της απλής αναλογικής δεν φαίνεται να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες 200 ψήφους, απαντά πως η κυβέρνηση αναζητά καλή τη πίστει συναινέσεις και ο ίδιος αισιοδοξεί ότι «όταν έρθει η ώρα θα βρεθούν οι απαιτούμενες ψήφοι ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε αχρείαστες διπλές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας.
Η κυβέρνηση σήμερα στηρίζεται σε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έχει πολλή δουλειά να κάνει.
Συνεπώς δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών».
Ακόμη, ο ίδιος θεωρεί πως η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  είναι λίγο πρόωρη και προσθέτει ότι όπως έχει ανακοινωθεί, προηγείται η αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος που ορίζει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, συζήτηση που «θα έχει νόημα να γίνει κατόπιν και σίγουρα όχι πριν από το τέλος του 2019».
Τέλος, τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο να παραμείνει ένα ανοιχτό κόμμα, σημείο αναφοράς στην κοινωνία» και «το επόμενο διάστημα πρέπει να συνεχίσει να δίνει τη μάχη των ιδεών και να είναι ένα κόμμα που καινοτομεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης