Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: O Erdogan απαιτεί από τον Putin την κουρδική αποχώρηση από Κομπάνι - Μανμπίτζ

Cavusoglu: O Erdogan απαιτεί από τον Putin την κουρδική αποχώρηση από Κομπάνι - Μανμπίτζ
Η Τουρκία απαιτεί την αποχώρηση των μαχητών του YPG στη ζώνη ασφαλείας στο τέλος της περιόδου εκεχειρίας
Την αποχώρηση των Κούρδων από τις ιστορικές περιοχές τους στο Κομπάνι και την Μανμπίτζ αναμένεται να ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan από τον Ρώσο ομόλογό του V. Putin στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στο Σότσι της Ρωσίας.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών M . Cavusoglu, τόνισε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7 ότι οι δύο ηγέτες «θα συζητήσουν για την αποχώρηση της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από τις πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι της βορειοανατολικής Συρίας».
Η συνάντηση των δύο είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς η Ρωσία έχει πλέον αναλάβει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στη Συρία μετά και την αποχώρηση των Αμερικανών.
Ο Cavusoglu δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει από την πολιτοφυλακή YPG να απομακρυνθεί από περιοχές όπου ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη Μόσχα, έχει αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η χώρα του δεν θέλει να δει ούτε έναν μαχητή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να μένει στην "ζώνη ασφαλείας" στο τέλος της περιόδου εκεχειρίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης