Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Τρεις άνθρωποι απανθρακώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία - Επενέβη ο στρατός

Χιλή: Τρεις άνθρωποι απανθρακώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία - Επενέβη ο στρατός
Ο Πρόεδρος της Χιλής ανέθεσε την ασφάλεια της χώρας στο στρατό ο οποίος κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαντιάγο
Νέες βίαιες ταραχές σημειώθηκαν στο Σαντιάγο της Χιλής όπου το βράδυ του Σαββάτου (20/10) τρεις άνθρωποι κάηκαν μέσα σε σούπερ μάρκετ το οποίο λεηλατήθηκε και στη συνέχεια πυρπολήθηκε.
Οι βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων 6 ημερών ξέσπασαν όταν ανακοινώθηκε ότι αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου του μετρό, γεγονός που ωστόσο ανάγκασε χθες τον πρόεδρο της χώρας Sebastian Pignera να ανακαλέσει την αύξηση της τιμής του.
Ο Πρόεδρος της Χιλής ανέθεσε την ασφάλεια της χώρας στο στρατό ο οποίος κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαντιάγο.
«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη την ασφάλεια των Χιλιανών», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, ενώ αναγνώρισε ότι οι διαδηλωτές είχαν «βάσιμους λόγους» για τις κινητοποιήσεις τους.
Image
Πρόσθεσε πως κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί βία, όπως εκείνοι που κατέστρεψαν, πυρπόλησαν ή προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερους από 78 σταθμούς του μετρό του Σαντιάγο.
Ήδη, από το Σάββατο, ο πρόεδρος της Χιλής είχε κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πρωτεύουσα και είχε αναθέσει στον στρατό την ασφάλεια της πόλης. Στη συνέχεια, ο στρατηγός Havier Ituriaga del Campo Κάμπο κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα για τη νύχτα του Σαββάτου. Κατά τις βίαιες διαδηλώσεις έγιναν 308 συλλήψεις, ενώ 156 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης