Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Στο χαμηλότερο επίπεδο επταετίας ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο του 2019

tags :
Αίγυπτος: Στο χαμηλότερο επίπεδο επταετίας ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο  του 2019
Τον πληθωρισμό (δείκτη τιμών λιανικής) κατάφερε να συγκρατήσει, με αξιοσημείωτο τρόπο, η Αίγυπτος
Τον πληθωρισμό (δείκτη τιμών λιανικής) κατάφερε να συγκρατήσει, με αξιοσημείωτο τρόπο, η Αίγυπτος περιορίζοντάς τον στο επίπεδο του 4,77%, ήτοι το χαμηλότερο επίπεδό του την τελευταία επταετία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε στις αρχές Οκτωβρίου η Αιγυπτιακή Κεντρική Τράπεζα, ο δείκτης πληθωρισμού σημείωσε κατά το μήνα Σεπτέμβριο περαιτέρω πτώση (και μάλιστα για τέταρτο συνεχόμενο μήνα), μειούμενος κατά ακόμη τρεις μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, από 7,45% σε 4,77%.
Το ποσοστό αυτό αποτελεί το χαμηλότερο της επταετίας, αναφέρει σε σημείωμά του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.
Όπως επίσης αναφέρεται στο ίδιο σημείωμα των ελληνικών διπλωματικών αρχών από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, «στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ο δείκτης πληθωρισμού είχε ανέβει τον Ιούλιο στο 8,66%, τον Ιούνιο στο 9,38% και τον Μάιο στο 14,09%».
Παράλληλα, «ο δομικός πληθωρισμός κατέγραψε το Σεπτέμβριο του 2019 περαιτέρω σημαντική υποχώρηση, αφού περιορίσθηκε στο επίπεδο του 2,6% σε ετήσια βάση, έναντι 4,91% τον Αύγουστο, 5,9% τον Ιούλιο, 6,4% τον Ιούνιο και 7,83% τον Μάιο.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μόλις πριν από ένα χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2018, ο δείκτης πληθωρισμού στην Αίγυπτο ήταν υπερτριπλάσιος σε σχέση με σήμερα, έχοντας ανέλθει τότε στο ποσοστό του 15,97% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης