Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεκλογή Markus Söder στην ηγεσία του CSU

tags :
Επανεκλογή  Markus Söder στην ηγεσία του CSU
Με ποσοστό 91,3% επανεξελέγη  o Markus Söder στην ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας,
Με ποσοστό 91,3% επανεξελέγη στην ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, ο αρχηγός της και πρωθυπουργός του κρατιδίου Markus Söder.
Η επανεκλογή του κ. Markus Söder, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, έγινε νωρίτερα απόψε σε συνέδριο 1000 μελών και 2000 προσκεκλημένων του κόμματος. Την προηγούμενη φορά ο κ. Markus Söder είχε εξασφαλίσει την ψήφο του 87,4% των συνέδρων.
Στις κρατιδιακές εκλογές του 2018 το κόμμα απώλεσε για πρώτη φορά μετά τον β' Παγκόσμιο Πόλεμο την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο και υποχρεώθηκε να συγκυβερνήσει με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους.
Ο κ. Markus Söder είχε εκ των προτέρων αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και τους Πράσινους, τους οποίους θεωρεί σημαντικότερο αντίπαλο του CSU. Κατά την ομιλία του στο αποψινό συνέδριο, ο βαυαρός πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στους Πράσινους, οι οποίοι είναι πλέον το δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), λέγοντας ότι είναι «μονοθεματικό» κόμμα και ότι δεν μπορούν να είναι πιθανοί εταίροι, αλλά ο βασικός ανταγωνιστής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης