Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελεύθερος υπό όρους ο Carles Puigdemont

Ελεύθερος υπό όρους ο Carles Puigdemont
Ο Puigdemont παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί οικειοθελώς ενώπιον δικαστή στο Βέλγιο.
O αυτονομιστής πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας, Carles Puigdemont, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί οικειοθελώς ενώπιον δικαστή στο Βέλγιο.
O δικαστής, αφού τον ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει εναντίον του η Μαδρίτη, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες ο Puigdemont, εξήγησε ότι παρουσιάστηκε στην αστυνομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή.
Ο Καταλανός ηγέτης έχει τη δυνατότητα να φύγει από το Βέλγιο «έπειτα από άδεια» του δικαστή, όμως θα πρέπει να παραμείνει «στη διάθεσή του» προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε κλήση, πρόσθεσε ο ίδιος ο Puigdemont.
Αυτή είναι η τρίτη φορά από τότε που ο επικεφαλής των αυτονομιστών της Καταλωνίας κατέφυγε στο Βέλγιο στα τέλη Οκτωβρίου 2017 που η Ισπανία εκδίδει ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του.
Σήμερα το πρωί «ενημερώθηκε, παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστή και εξέφρασε επισήμως την αντίθεσή του στην έκδοσή του στην Ισπανία», ανέφερε το γραφείο του Puigdemont, στις Βρυξέλλες.
Στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του Καταλανού πολιτικού, που ζει στο Βατερλό, η ισπανική δικαιοσύνη αναφέρει τα αδικήματα της «στάσης και της υπεξαίρεσης δημόσιων πόρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης