Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed): Δεν χρειάζονται νέες περικοπές επιτοκίων

George (Fed): Δεν χρειάζονται νέες περικοπές επιτοκίων
Κατά νέας μείωσης των επιτοκίων η E.George
Η Federal Reserve δεν χρειάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια και να χαλαρώσει την πολιτική, καθώς η ασφάλιση έναντι των οικονομικών ατυχημάτων κινδυνεύει να αυξήσει την οικονομική αστάθεια, σύμφωνα με την E. George.
«Οι προοπτικές που έχω εγώ για την οικονομία δεν ζητούν για μια απάντηση στη νομισματική πολιτική», δήλωσε η Esther George, πρόεδρος της Fed του Κάνσας.
«Ενώ η αδυναμία των μεταποιητικών και επιχειρηματικών επενδύσεων είναι εμφανής, δεν είναι σαφές ότι η νομισματική πολιτική είναι το κατάλληλο εργαλείο για την αντιστάθμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στους τομείς αυτούς, όταν σταθμίζονται έναντι του κόστους που μπορεί να συνεπάγεται η εν λόγω δράση», δήλωσε η George.
Η Federal Reserve μείωσε το κόστος δανεισμού από 1,75% σε 2,00% κατά την τελευταία συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.
Ήταν η δεύτερη μείωση επιτοκίων φέτος, μετά από άλλη μία τον Ιούλιο, καθώς η Fed αποσκοπεί στη διατήρηση της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω των ανοιγμάτων από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και των εμπορικών εντάσεων.
Η E. George ψήφισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και στις δύο περιπτώσεις μαζί με τον Πρόεδρο της Fed της Βοστώνης Eric Rosengren και επέβαλε επίσης την ιδέα ότι οι περικοπές των επιτοκίων μπορεί να είναι επιθυμητές για την ενίσχυση του πληθωρισμού, ο οποίος έχει επανειλημμένα υποτιμήσει το στόχο 2% της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης