Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τέρνα Ενεργειακή: Υπερκαλύφθηκε 4,5 φορές το ομολογιακό 150 εκατ. - Στο 2,7% το επιτόκιο

tags :
Τέρνα Ενεργειακή: Υπερκαλύφθηκε 4,5 φορές το ομολογιακό 150 εκατ. - Στο 2,7% το επιτόκιο
Η δημόσια προσφορά ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019
Σημαντική επιτυχία σημείωσε η δημόσια προσφορά του ομολόγου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπερκαλύφθηκε 4,5 φορές.
Το επιτόκιο αναμένεται στη ζώνη του 2,7%.
Η έκδοση επιβεβαίωσε την ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς στις προοπτικές της εταιρείας, ειδικά από τους ιδιώτες και τους retail επενδυτές.
Η δημόσια προσφορά άρχισε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.
Η διάρκεια του ομολόγου είναι 7ετής.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό, μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης, του Επιτοκίου και της Τιμής Διάθεσης, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:
• Ποσοστό 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 45.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
• Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 105.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.
Υπενθυμίζεται ότι η εγγυήτρια του ομολόγου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναβαθμίστηκε πρόσφατα από την ICAP ως προς την πιστοληπτική της διαβάθμιση, σε Α από ΒΒ. Σύμφωνα με την ICAP, η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή.
Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης