Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ): Ισχυρή η ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη

tags :
Draghi (ΕΚΤ): Ισχυρή η ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, επανέλαβε την ανάγκη για μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της οικονομίας στην ευρωζώνη
Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της δημοσιονομικής πολιτικής επανέλαβε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
«Η αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί από άλλες πολιτικές» υποστήριξε σε ομιλία του στη Σύνοδο του ΔΝΤ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα της ευρωζώνης παρέμεινε ισχυρή» και τόνισε ότι «ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 των σημαντικών τραπεζών στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2019 διαμορφώθηκε στο 14,3% (αμετάβλητος σε σχέση με το τέλος του 2018).
Παράλληλα, οι αδυναμίες που σχετίζονται με τους κινδύνους ρευστότητας και χρηματοδότησης έχουν μειωθεί λόγω του χαμηλότερους κόστους χρηματοδότησης και της ευρύτερης πρόσβασης στις αγορές τραπεζικών ομολόγων.
Οι δείκτες των NPLs βελτιώθηκαν περαιτέρω στο 3,6% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, από το 3,8% στο τέλος του 2018.
Ωστόσο, η κερδοφορία των τραπεζών στην ευρωζώνη παραμένει χαμηλή λόγω τόσο διαρθρωτικών όσο και κυκλικών παραγόντων».
Ωστόσο, τόνισε ότι εντοπίζονται «ήπια σημάδια υπερβολικών αποτιμήσεων στην ευρωζώνη σε ορισμένα πιο επικίνδυνα τμήματα των χρηματοοικονομικών αγορών».
Πάντως, ο Draghi διεμήνσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει όλα τα εργαλεία, όπως πρέπει, για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τον στόχο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης