Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη - Έκλεισε η Σαγράδα Φαμίλια - Μήνυμα Sanchez

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη - Έκλεισε η Σαγράδα Φαμίλια - Μήνυμα Sanchez
Χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Καταλονία συρρέουν στη Βαρκελώνη
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, Βαρκελώνη.
Χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Καταλονία συρρέουν στη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα να κλείσει η Σαγράδα Φαμίλια για λόγους ασφαλείας.
Στον επίσημο λογαριασμό της Σαγράδα Φαμίλια στο Twitter αναφέρεται ότι μια ομάδα διαδηλωτών στέκονταν στην είσοδο της Σαγράδα Φαμίλια --ενός από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελόνης-- και πως η πρόσβαση στην περιοχή του ναού δεν μπορεί πλέον να διασφαλιστεί.
Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κρατώντας σημαίες υπέρ της ανεξαρτησίας και τραγουδώντας «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» συμμετέχουν σε πορείες σε όλη την Καταλονία σήμερα, πέμπτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά της καταδίκης σε ποινές κάθειρξης εννέα αυτονομιστών ηγετών για την αποτυχημένη προσπάθεια το 2017 να αποσχισθεί η περιφέρεια από την Ισπανία.
Χιλιάδες άνθρωποι που αναχώρησαν προχθές, Τετάρτη 16/10, από πέντε επαρχιακές πόλεις, άρχισαν να εισέρχονται στη Βαρκελώνη προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διαδήλωση που προβλέπεται να ξεκινήσει στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας).
Εν τω μεταξύ το προγραμματισμένο για το επόμενο Σάββατο 26/10, παιχνίδι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.
O πρωθυπουργός Pedro Sanhcez απηύθυνε μήνυμα λέγοντας πως «το κράτος διαθέτει όλους τους μηχανισμούς για να εγγυηθεί τη δημοκρατία στην Καταλονία».
«Οι βίαιες πράξεις θα τιμωρηθούν. Εγγυώμαστε και προστατεύουμε το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, μια έκφραση δύναμης της δημοκρατίας μας», κατέληξε ο Pedro Sanchez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης