Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία εντός της ΕΚΤ για τα αρνητικά επιτόκια - Φόβοι από Ιταλία και Αυστρία για τις συνέπειες

Ανησυχία εντός της ΕΚΤ για τα αρνητικά επιτόκια - Φόβοι από Ιταλία και Αυστρία για τις συνέπειες
Οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ιταλίας και της Αυστρίας εκφράζουν ανησυχίες για τις συνέπειες των αρνητικών επιτοκίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Τις ανησυχίες τους για τις συνέπειες των αρνητικών επιτοκίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εκφράζουν οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ιταλίας και της Αυστρίας, οι οποίοι είναι μέλη της ΕΚΤ.
«Ανησυχώ. Ανησυχώ για τις απρόβλεπτες συνέπειες» δήλωσε στο CNBC ο Ignazio Visco από την Ιταλία και συμπλήρωσε «έχουμε κάνει πολλή ανάλυση.
Στο τέλος, καταλήξαμε ότι το πακέτο που φτιάξαμε θα είναι ευεργετικό και ότι ακόμα και τα στοιχεία που το απαρτίζουν θα έχουν ένα προς ένα θετική επίδραση έως ένα σημείο.
Και πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το σημείο.
Δεν θέλω να περάσω αυτό το σημείο και μετά να καταλήξω σε μια παγίδα αρνητικών επιτοκίων.
Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με αρνητικές συνέπειες».
Σύμφωνα με τον Visco, μέχρι στιγμής η πολιτική της ΕΚΤ είχε ουδέτερες συνέπειες στα κέρδη των τραπεζών, καθώς εάν και είχε μειωθεί το περιθώριο, είχαν αυξηθεί τα δάνεια ως αντιστάθμιση.
Εν τω μεταξύ, ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, Robert Holzmann, δήλωσε στο CNBC ότι τα αρνητικά επιτόκια «δεν είναι πολύ καλή ιδέα από οικονομική αλλά και κοινωνική άποψη».
Ο ίδιος έχει ζητήσει από την ΕΚΤ να μειώσει τον στόχο για τον πληθωρισμό ώστε να περιοριστεί και η ανάγκη για μη συμβατικά μέσα πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης