Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ο ιαματικός τουρισμός θα είναι η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο το 2025

tags :
Ο ιαματικός τουρισμός θα είναι η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο το 2025
Οι 696 από τις 750 φυσικές μεταλλικές πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες στην Ελλάδα παραμένουν ανεκμετάλλευτες
Στις σημαντικές προοπτικές στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα που θα αποτελέσει μέχρι το 2025, τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργος Πατούλης, στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που η χώρα μας διαθέτει για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού, καλώντας την επίσημη πολιτεία σε συστράτευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αξιοποίηση των 750 φυσικών μεταλλικών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες. Ωστόσο σήμερα οι 696 από τις 750 πηγές της χώρας παραμένουν ανεκμετάλλευτες.
Ο Ιαματικός Τουρισμός, όπως υπογράμμισε ο κ.Πατούλης, αναβαθμίζει τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες, σε τόπους Υγείας και Ευεξίας.
Μοναδικούς για τους ταξιδιώτες του κόσμου. Και η Ελλάδα σπεύδει να επιτύχει να κερδίσει το στοίχημα της παγκόσμιας έκρηξης των Τουριστών Υγείας, που στη χώρα μας ανακαλύπτουν εκ νέου τον πρώτο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού της αρχαιότητας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχάρη τον Δήμαρχο Καμμένων Βούρλων- Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου Ιωάννη Συκιώτη. Ο οποίος, όπως τόνισε, «δημιούργησε Σχολή Δημοτικής Ανάπτυξης στον Τομέα του Θερμαλισμού.
Και επέτυχε να αναδείξει τον ιαματικό πλούτο της περιοχής στη συνείδηση του ελληνικού και διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού, ξεκινώντας από την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου, σε Δήμο Καμένων Βούρλων».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Κουσκούκης υπογράμμισε ότι «η επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής επιβάλλεται στην Ελλάδα. Πρώτον από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή συμπληρωματικών θεραπειών.
Και δεύτερον από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών και για ιαματική θεραπεία εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης»

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης