Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Γενική απεργία και διαδηλώσεις στην Καταλονία – Σφοδρές συγκρούσεις στη Βαρκελώνη

Ισπανία: Γενική απεργία και διαδηλώσεις στην Καταλονία – Σφοδρές συγκρούσεις στη Βαρκελώνη
Σε 11 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία από τις συγκρούσεις ακροδεξιών με αντιφασίστες και αυτονομιστές
Παραλύει σήμερα Παρασκευή 18/10 η Καταλονία καθώς πολλές αυτονομιστικές οργανώσεις και συνδικάτα έχουν κηρύξει γενική απεργία και διαδηλώσεις ενώ προγραμματισμένες είναι καταλήψεις δρόμων και κτηρίων σε όλη την περιοχή.
Λόγω των κινητοποιήσεων, ακινητοποιημένα θα είναι καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας τα μέσα μεταφοράς ενώ η κατάσταση αναμένεται να γίνει πραγματικά αφόρητη, καθώς στη Βαρκελώνη πρόκειται να καταλήξουν οι πέντε «πορείες για την ελευθερία (Marxes per la llibertat)» από την Τζιρόνα, το Βικ, την Τάρεγα, τη Μπέργα και την Ταραγόνα.
Τις πορείες, οι οποίες δεν σχετίζονται με την απεργία, οργάνωσαν μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τους 12 Καταλανούς πολιτικούς, οι αυτονομιστικές οργανώσεις ANC και Omnium.
Την ίδια στιγμή, οι συγκρούσεις στη Βαρκελώνη συνεχίζονται.
Μετά τα σοβαρά επεισόδια που κατεγράφησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 16/10, κατά την οποία υπήρξαν 33 συλλήψεις και τραυματίστηκαν περίπου 100 άτομα, νέες συγκρούσεις υπήρξαν χθες Πέμπτη 17/10 το βράδυ στο κέντρο της Βαρκελώνης.
Για πρώτη φορά ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε αυτονομιστές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με την αστυνομία να προχωρά σε 11 προσαγωγές.
Νωρίτερα η αστυνομία επενέβη και απέτρεψε ενδεχόμενη σύγκρουση ανάμεσα σε αντιφασιστικές ομάδες και ακροδεξιούς στην πλατεία Αρτός, που αποτελεί το προπύργιο των ισπανών εθνικιστών.
Η αστυνομία απέτρεψε την σύγκρουση με τις αντιφασιστικές ομάδες που έφθασαν στο σημείο.
Το ίδιο όμως δε συνέβη αργότερα, κατά τα σύγκρουση των νεοφασιστικών στοιχείων με τους αυτονομιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης