Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αύξηση 7,23% στις πωλήσεις το 2018, ράλι το 2019 για Υφαντή λόγω … Creta Farm

Αύξηση 7,23% στις πωλήσεις το 2018, ράλι το 2019 για Υφαντή λόγω … Creta Farm
Όσον  αφορά τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ από 298 χιλ ευρώ το 2017
Αύξηση 7,23% σημείωσαν οι πωλήσεις του Ομίλου Υφαντή το 2018 και ανήλθαν στα 143,5 εκατ ευρώ, διατηρώντας την ηγετική θέση στον κλάδο των αλλαντικών.
Η Υφαντής, σύμφωνα με πληροφορίες, βγαίνει σημαντικά ενισχυμένος από την κατάρρευση της Creta Farms, με τις πωλήσεις να σημειώνουν σημαντική άνοδο στην τρέχουσα χρήση κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο και μετά.
Σημαντική είναι και η αύξηση, κατά 71% που σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων του Ομίλου τα οποία ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ.
Όσον  αφορά τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ από 298 χιλ ευρώ το 2017.
Η Υφαντής  εντός του 2018 προχώρησε σε υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου, συνεχίζοντας τις επενδύσεις όσον αφορά τις παραγωγικές της δραστηριότητες στον τομέα των αλλαντικών. Εντός της χρήσης πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Αλεξανδρούπολη με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της δραστηριότητας.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Υφαντής, η αγορά λιανεμπορίου κινήθηκε θετικά το 2018, σημειώνοντας ανάπτυξη της τάξης του 2,7% σε αξία πωλήσεων. Στην αύξηση της πωλήσεων και της κερδοφορίας του Ομίλου σημαντική συμβολή είχε το γεγονός ότι οι πωλήσεις του κλάδου των σούπερ μάρκετ το 2018 σημείωσαν αύξηση για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τις εξελίξεις και τις ριζικές ανακατατάξεις του 2016 και του 2017. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο κλάδος των σούπερ μαρκετ, που αποτελεί και έναν από τους βασικούς πελάτες , δείχνει να εισέρχεται σε μία περίοδο σχετικής ομαλότητας το οποίο απεικονίζεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της χρήση του Ομίλου μέσω της αύξησης του κύκλου εργασιών .
Στην τρέχουσα χρήση θα επιδιωχθεί η διατήρηση των υψηλών επιπέδων του κύκλου εργασιών ενώ θα συνεχιστεί η υλοποίηση προγραμμάτων μείωσης κόστους, τα οποία αφορούν σε μείωση του κόστους μεταφορικού έργου, την κατανάλωση ενέργειας, σε στοχευμένες αγορές α’ και β’ υλών και γενικά των λειτουργικών δαπανών.
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος διαθέτει τρία εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος στην Αττική στην περιοχή της Κηφισιάς σε έκταση 15.000 τ.μ., δεύτερη μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην Αλεξανδρούπολη Εβρου μέσω της θυγατρικής Λάντσιον Μητ Εβρου και τρίτη στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία, όπου λειτουργεί έτερη βιομηχανική θυγατρική εταιρεία.
Για την ενίσχυση των εμπορικών δραστηριοτήτων του έχει ιδρύσει θυγατρικές εμπορικές εταιρείες στη Βουλγαρία το 2008 και στην Κύπρο το 2012. Απέκτησε θυγατρική βιομηχανική εταιρεία στη Ρουμανία, που λειτουργεί σε στεγασμένες εγκαταστάσεις 3.500 τ.μ., το 1998. Η θυγατρική Λάντσιον Μητ στη ΒΙ.ΠΕ. της Αλεξανδρούπολης, που εξαγοράστηκε το 1998, λειτουργεί μονάδα ικανή να παράγει 50 τόνους αλλαντικών ημερησίως. Στις θυγατρικές του ομίλου προστέθηκε πρόσφατα μία ακόμη στη Γαλλία. Η Υφαντής έχει παρουσία στις διεθνείς αγορές μεταξύ αυτών είναι οι αγορές του Μεξικού, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, στη Νότια Αφρική, στη Ρωσία και την Αυστραλία.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης