Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ron Paul: Όπου παρεμβαίνουν οι ΗΠΑ ακολουθεί μία πλήρης καταστροφή

Ron Paul: Όπου παρεμβαίνουν οι ΗΠΑ ακολουθεί μία πλήρης καταστροφή
Μία διαφορετική άποψη, τασσόμενος υπέρ της απόφασης Trump για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, τάσσεται ο Ron Paul
Την εκτίμηση ότι οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ ή τουλάχιστον αυτές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα είναι καταστροφικές, εκφράζει ο πρώην γερουσιαστής Ron Paul σε ανάλυσή του.
Όπως αναφέρει όταν ο Trump ανακοίνωσε –μέσω Twitter – την προηγούμενη εβδομάδα ότι «έφθασε ο καιρός να αποχωρήσουμε από αυτούς τους γελοίους, ατέλειωτους πολέμους», δημοσιοποιώντας παράλληλα την πρόθεσή του για αποχώρηση από τη Συρία, όλοι πάγωσαν.
Ξαφνικά οι Ρεπουμπλικανοί, οι Δημοκρατικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ομάδες προβληματισμού και η βιομηχανία του πολέμου ανακάλυψαν και γρήγορα έγιναν εμπειρογνώμονες στους "Κούρδους", τους οποίους μας είπαν ότι ήταν ένας «σύμμαχος» που στάλθηκε στη σφαγή τους από τον αγνώμονα Trump.
Στην ουσία πρόκειται για μία υπερκομματική προσπάθεια οι ΗΠΑ να παραμείνουν για πάντα στον εν λόγω πόλεμο
Οι παρεμβαίνοντες θα κάνουν οτιδήποτε για να εμποδίσουν τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέψουν.
Όπως υποστήριξε, σε ένα ακόμη tweet, ο Trump το 2014 ο Obama είχε υποσχεθεί ότι ο αμερικανικός στρατός θα παραμείνει στη Συρία το πολύ για 30 ημέρες, προκειμένου να προστατεύσει τη μειονότητα των Yazidi.
Μετά η παραπάνω αποστολή άλλαξε και έγινε «προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο ISIS» και ως εκ τούτου ο αμερικανικός στρατός παρέμεινε στη Συρία.
Όμως ο στρατός της Συρίας, με τη βοήθεια Ρωσίας και Ιράν, ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη δουλειά ενάντια στον ISIS, ως εκ τούτου η επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων δεν θα άλλαζε και κάτι.
Η επιστροφή αυτή, όμως, δημιουργεί μία «απώλεια μίας αγελάδας που βγάζει πολλά λεφτά» για το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα που υπάρχει στο κογκρέσο.
Το πιο συνηθισμένο επιχείρημα είναι ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να παραμείνουν στη Συρία για να προστατεύσουν τους Κούρδους.
Ξαφνικά, η στρατιωτική μας παρουσία στη Συρία δεν αφορούσε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά μάλλον την τοποθέτηση αμερικανικών στρατευμάτων μεταξύ της συμμαχίας μας στο ΝΑΤΟ της Τουρκίας και των Κούρδων.
 Θέλουν πραγματικά να πιστέψουμε ότι είναι "προς όφελος των ΗΠΑ" τα στρατεύματά μας να πολεμήσουν και να πεθάνουν ως διαιτητές για μια μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων;
Ήταν μια κολοσσιαία χαζή ιδέα να η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός των Κούρδων στη Συρία, ενώ οι ΗΠΑ δαπάνησαν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να τους στηρίξουν ώστε να ανατρέψουν το καθεστώς του Assad.
Ενώ το ενδιαφέρον τους για την καταπολέμηση του ISIS ήταν περιορισμένο, ήταν ευτυχείς να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της Ουάσιγκτον για την επιδίωξη του μακροπρόθεσμου στόχου τους που δεν ήταν άλλος από το να αποκτήσουν ένα μέρος των συριακών εδαφών και να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος.
Δεν μπορούμε ποτέ να φύγουμε επειδή θα υπάρξει σφαγή, επαναλαμβάνουν τα ΜΜΕ.
Αλλά για άλλη μια φορά, οι πολιτικοί, τα mainstream media και οι "εμπειρογνώμονες" έχουν αποδειχθεί λανθασμένοι.
Δεν καταλαβαίνουν ότι η αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων σε άλλη χώρα χωρίς τη σωστή εξουσία δεν είναι σταθεροποιητικός παράγοντας, αλλά ένας παράγοντας αποσταθεροποίησης.
Έχω υποστηρίξει ότι όταν οι ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη Συρία (και την υπόλοιπη Μέση Ανατολή) οι χώρες της περιοχής θα βρουν έναν τρόπο να λύσουν τα δικά τους προβλήματα.
Τώρα που οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τη βόρεια Συρία, αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Την Κυριακή οι Κούρδοι και η κυβέρνηση της Συρίας υπέγραψαν μια συμφωνία, με τη μεσολάβηση των Ρώσων, για να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ενωθούν για να αποτρέψουν την εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας.
Τώρα οι «κουρδικοί σύμμαχοι» μας αγωνίζονται παράλληλα με το στρατό του Συριακού Προέδρου Assad
Η Ουάσιγκτον δεν καταλαβαίνει ότι η παρέμβασή μας χειροτερεύει μόνο τα πράγματα.
Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε τους Κούρδους και όλους τους άλλους στην περιοχή είναι να μείνουμε στις… ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης