Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Σπουδαία συμφωνία για το Brexit - Μέχρι το Σάββατο η έγκριση από τη Βουλή

tags :
Johnson: Σπουδαία συμφωνία για το Brexit - Μέχρι το Σάββατο η έγκριση από τη Βουλή
Την θέση ότι κατάφερε να κλείσει μια σπουδαία συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson επιβεβαιώνοντας την αίσια κατάληξη των εντατικών διαπραγματεύσεων των τελευταίων μηνών μεταξύ της Μ. Βρετανίας και της ΕΕ.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Johnson κατά την αναχώρηση του από τη Downing Street για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου και αναμένεται να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Brexit.
«Έχουμε μια νέα συμφωνία.
Τώρα πρέπει το Κοινοβούλιο να περάσει τη συμφωνία το επόμενο Σάββατο έτσι ώστε να περάσουμε σε άλλες προτεραιότητες, όπως το κόστος διαβίωσης, το σύστημα υγείας, την εγκληματικότητα και την κλιματική αλλαγή» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας.
Πάντως, και όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η στάση του βορειοιρλανδικού DUP παραμένει αμετάβλητη, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία, ακόμα και μετά την επιβεβαίωση τόσο από τη βρετανική κυβέρνηση όσο και από την Κομισιόν ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης