Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα - Στο +0,79% και τα 59,89 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα - Στο +0,79% και τα 59,89 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε σημαντική άνοδο που ξεπέρασε το 1%
Άνοδο σημείωσε σήμερα Πέμπτη (17/10) το πετρέλαιο, παρά τη νέα άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,79% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,89 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,24% στα 54,02 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019 ενισχύθηκαν κατά 10,5 εκατ. βαρέλια, στα 432,5 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Image
«Μία τεράστια άνοδος στα αποθέματα των ΗΠΑ ήρθε ακριβώς τη λάθος στιγμή, όταν οι αγορές επικεντρώνονται υπερβολικά στην καταστροφή της ζήτησης εξαιτίας των τελευταίων αδύναμων παγκόσμιως οικονομικών στοιχείων», τόνισε ο αναλυτής αγορών της AxiTrader, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «εάν τα στοιχεία επιβεβαιωθούν από τα κυβερνητικά στοιχεία, θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων από τον Φεβρουάριο του 2017».
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, να δηλώνει ότι οι δύο πλευρές θα υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας τον ερχόμενο Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης