Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Πάγωμα» των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ ανακοίνωσε ο διοικητής των SDF

tags :
«Πάγωμα» των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ ανακοίνωσε ο διοικητής των SDF
Ο διοικητής των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανακοίνωσε το «πάγωμα» των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
Ο διοικητής των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στρατηγός Cobani Abdi, ανακοίνωσε το «πάγωμα» των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
«Έχουμε παγώσει όλες τις δραστηριότητές μας ενάντια στο Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο Abdiσε τηλεοπτική συνέντευξη στο κουρδικό κανάλι Ronahi.
Οι SDF θα περιοριστούν σε «αμυντικές επιχειρήσεις εναντίον του Νταές», πρόσθεσε.
Η δήλωση αυτή διατυπώνεται καθώς ο τουρκικός στρατός διεξάγει στρατιωτική επέμβαση κατά των κουρδικών περιοχών της βόρειας Συρίας.
Παράλληλα ο Κούρδος στρατηγός ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έφερε αντίρρηση σε μια συμφωνία που κατέληξαν οι κουρδικές δυνάμεις και η συριακή κυβέρνηση για την προστασία της Συρίας από την τουρκική επίθεση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα εγγυηθεί τη συμφωνία SDF-Δαμασκού. Ο στρατηγός Αμπντί υποστήριξε πως η συμφωνία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για μια πολιτική λύση, ικανή να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Κούρδων στη Συρία.
Όπως διευκρίνισε η συμφωνία απαιτεί από τις συριακές κυβερνήσεις δυνάμεις να αναπτυχθούν κατά μήκος όλων των βορειοανατολικών συνόρων με την Τουρκία και πως είναι λανθασμένες οι αναφορές ότι οι SDF παραδίδουν τον έλεγχο των περιοχών τους σε κυβερνητικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης