Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θα καθυστερήσουν την ψηφοφορία για την παραπομπή Trump

tags :
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θα καθυστερήσουν την ψηφοφορία για την παραπομπή Trump
Η Pelosi και η ηγεσία των Δημοκρατικών θα καθυστερήσουν την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, για εξουσιοδότηση έναρξης της επίσημης έρευνας παραπομπής του Trump
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων N. Pelosi και οι υπόλοιποι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος θα καθυστερήσουν την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος και σχετικά με την εξουσιοδότηση έναρξης της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου D. Trump, σύμφωνα με το Politico που επικαλείται πολλαπλούς βουλευτές, αλλά και τους βοηθούς τους.
Ωστόσο, πηγές από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος σημειώνουν ότι η απόφαση αυτή «θα επανεξεταστεί σε κάποια χρονική στιγμή».
Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μετά από την αντίδραση τόσο των προέδρων των επιτροπών, αλλά και μελών της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, με έμφαση στις επιτροπές που έχουν ουσιαστικό ρόλο στην διεξαγωγή της έρευνας, αλλά κι έναν αριθμό κεντρώων βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα για την επανεκλογή τους.
Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Trump, ο Λευκός Οίκος, αλλά και Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη στο Κογκρέσο έχουν επικεντρώσει την κριτική τους στην μη πραγματοποίηση της ψηφοφορίας στην ολομέλεια, χαρακτηρίζοντας την έναρξη της έρευνας ως παράνομη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Παράλληλα, η πλευρά Trump θεωρεί την έναρξη της έρευνας ως μία απαράδεκτη εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με το (κοινοβουλευτικό) προηγούμενο που έχει καθιερωθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Έτσι, οι υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ χαρακτηρίζουν την έρευνα ως παράνομη.
Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί υπεραμύνονται της διαδικασίας που ακολουθούν, καθώς επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων παίρνουν καταθέσεις από μάρτυρες κεκλεισμένων των θυρών, για την συγκέντρωση αποδείξεων, σχετικά με τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του προέδρου Τραμπ, αλλά και του προσωπικού δικηγόρου του R. Juliani.
Ο Julinai και οι ενέργειες του στην υπόθεση της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας που διεξάγεται από τις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετικά με το αίτημα που φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος Trump για την διενέργεια έρευνας από τις ουκρανικές αρχές για τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου J. Biden και γιου του κι αναφορικά με την καθυστέρηση χορήγησης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης