Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενώθηκαν στις επικρίσεις τους εναντίον του Trump για την πολιτική του στη Συρία

tags :
Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενώθηκαν στις επικρίσεις τους εναντίον του Trump για την πολιτική του στη Συρία
Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών επέκριναν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία,
Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών επέκριναν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, επισημαίνοντας στη διάρκεια ντιμπέιτ στο οποίο συμμετείχαν στο Οχάιο ότι η απόφασή του θέτει σε κίνδυνο τους Κούρδους, τους μακροχρόνιους συμμάχους των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ενισχύει τους αντιπάλους τους, τη Ρωσία και τη Συρία.
Στο πρώτο ντιμπέιτ μετά την απόφαση του Trump να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, οι 12 υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών τήρησαν ενιαία στάση καταγγέλλοντας τη «ριψοκίνδυνη» στάση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα σε όλο τον κόσμο.
Όμως κάποιοι, ανάμεσά τους και η E. Warren, δήλωσαν ότι αν εκλεγούν στην προεδρία, θα προσπαθήσουν να τερματίσουν την αμερικανική παρουσία στη Μέση Ανατολή.
«Πιστεύω ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από τη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Warren. «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε στρατεύματα στη Μέση Ανατολή».
Αν και η Warren δεν διευκρίνισε σε τι θα διέφερε η δική της πολιτική από αυτή που ακολουθεί ο Trump στην αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία, επέκρινε την εξωτερική πολιτική του Ρεπουμπλικάνου χαρακτηρίζοντάς την «χαώδη».
«Έχει γλύψει δικτάτορες, έχει λάβει παρορμητικές αποφάσεις τις οποίες συχνά δεν κατανοεί ούτε η ομάδα του», επεσήμανε η γερουσιαστής.
«Έχει εγκαταλείψει τους συμμάχους μας και έχει πλουτίσει εις βάρος των ΗΠΑ».
Ο B. Sanders επέκρινε τον Trump επειδή ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων μέσω ενός tweet. «Αυτό που έκανε ήταν να καταστρέψει την ικανότητά μας να διεξάγουμε εξωτερική πολιτική διότι κανείς στον κόσμο δεν θα πιστέψει έναν παθολογικό ψεύτη», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο πρώην αντιπρόεδρος J. Biden, που προτάσσει την εμπειρία του στην εξωτερική πολιτική, επεσήμανε ότι, αν ήταν πρόεδρος, θα προστάτευε τους Κούρδους.
«Πρόκειται για το πιο ντροπιαστικό πράγμα που έχει κάνει οποιοσδήποτε πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική», εξήγησε.
Ο ίδιος θα έστελνε «αεροπορική κάλυψη» για να προστατεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα και για να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν, επεσήμανε ο Biden.
Βετεράνοι
Η γερουσιαστής από τη Χαβάη T. Gabard είχε διαφορετική άποψη. Βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ η Gabard έχει τονίσει ότι θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το εξωτερικό, όμως έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο Assad και έχει υπερασπιστεί το καθεστώς του.
«Ο D. Trump έχει το αίμα των Κούρδων στα χέρια του, όμως το ίδιο συμβαίνει και για πάρα πολλούς πολιτικούς στη χώρα μας και από τα δύο κόμματα οι οποίοι έχουν υποστηρίξει αυτόν τον συνεχιζόμενο πόλεμο με στόχο την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, ο οποίος ξεκίνησε το 2011, όπως και πολλά από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν και χειροκροτούν αυτόν τον πόλεμο», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης