Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattarella (πρόεδρος Ιταλίας): Ας ελπίσουμε να αποφύγουμε τα αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς

Mattarella (πρόεδρος Ιταλίας): Ας ελπίσουμε να αποφύγουμε τα αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς
Trump και Mattarella συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον και συζήτησαν για το εμπόριο
Ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella συναντήθηκε σήμερα 16/10 με τον Donald Trump και δήλωσε πως ελπίζει να αποφευχθεί η ένταση σε εμπορικά ζητήματα μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.
Ο Mattarella εξέφρασε την ελπίδα πως η Ευρώπη δεν θα χρειαστεί να απαντήσει στους αμερικανικούς δασμούς.
Ο κ. Mattarella δήλωσε επίσης ότι η ΕΕ επιθυμεί διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια προσέγγιση που θα βασίζεται σε συνεταιρισμό και μια ειλικρινή συζήτηση, ώστε να αποφύγουμε αντίποινα μεταξύ των δύο μερών», τόνισε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν δασμούς ύψους έως και 7,5 δισ. δολαρίων για εισαγωγές προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 18/10, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου εξουσιοδότησε επίσημα την απόφαση του διαιτητή σχετικά με τις επιδοτήσεις του σχεδιαστή Airbus.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής του εμπορίου, Ντένις Σέα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσιγκτον προτίμησε μια λύση με διαπραγμάτευση, αλλά δήλωσε ότι η ΕΕ χρειάζεται να τερματίσει τις επιδοτήσεις στην Airbus και να εξασφαλίσει ότι δεν θα ανανεωθεί με άλλο όνομα.
Ο ΠΟΕ διαπίστωσε ότι η Airbus και η αμερικανική ανταγωνιστική της Boeing έλαβαν δισεκατομμύρια δολάρια παράνομων επιδοτήσεων. Η εκδίκαση της υπόθεσης Boeing αναμένεται στις αρχές του 2020.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει ότι θα επιβάλλουν 10% τιμολόγια στα αεροπλάνα της Airbus και δασμούς 25% για μια σειρά προϊόντων, όπως το ιταλικό τυρί, το γαλλικό κρασί, το σκωτσέζικο ουίσκι και άλλα προϊόντα από όλη την ήπειρο.
Η Επίτροπος αρμόδια για το Εμπόριο, Cecilia Malmstrom, έγραψε την περασμένη εβδομάδα στον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, προτρέποντάς τον να ξεκινήσει συνομιλίες για να βρει μια διευθέτηση των υποθέσεων Airbus και Boeing, προσθέτοντας ότι η προσφυγή σε τιμολόγια δεν ήταν λύση.
Ο Trump από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν αναμένει μέτρα αντιποίνων μιας και προηγήθηκε η απόφαση του ΠΟΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης