Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν έχουμε πρόβλημα αν η Ρωσία βοηθήσει τη Συρία

Trump: Δεν έχουμε πρόβλημα αν η Ρωσία βοηθήσει τη Συρία
Ο Trump προσπαθεί να υποβαθμίσει την κρίση στη Συρία
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προσπάθησε να υποβαθμίσει την κρίση στη Συρία, λέγοντας πως «θα ήταν εντάξει» αν η Μόσχα βοηθήσει την Δαμασκό.
Ο Trump, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δήλωσε πως η επιβολή κυρώσεων ενταντίον της Τουρκίας θα ήταν προτιμότερες από το να αναμειχθούν οι ΗΠΑ στον πόλεμο.
Η τουρκική εισβολή στη Συρία χει περιπλέξει ακόμα περισσότερο το σύνθετο γεωπολιτικό και διπλωματικό σκηνικό στη Συρία και δημιουργεί νέα δεδομένα σε ένα από τα πιο αιματηρία πεδία μάχης που είναι σε εξέλιξη εδώ και 8 χρόνια στον πλανήτη.
Η απόφαση του Trump να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, κίνηση που θεωρήθηκε ότι έδωσε το πράσινο φως στην Άγκυρα να υλοποιήσει τον πολυετή σχεδιασμό της για εισβολή επέφερε σημαντικές ανακατατάξεις στη σκακιέρα της Συρίας, από την οποία κερδισμένοι εμφανίζονται ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al Assad καθώς καταφέρνει να "πατήσει" και να ελέγξει περιοχές για τις οποίες δεν πολέμησε καν, εδραιώνοντας έτσι την ισχύ του σε μεγάλο μέρος της Συρίας που θεωρούσε ήδη χαμένο αλλά και η Ρωσία, η οποία αποτελεί πλέον - και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ - ως η μόνη μεγάλη διεθνής δύναμη που θα έχει τον πρώτο λόγο στην επόμενη ημέρα της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης