Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κλίμα έντασης στη δίκη για ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Creta Farms – Τι ειπώθηκε

tags :
Κλίμα έντασης στη δίκη για ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Creta Farms – Τι ειπώθηκε
Ναι από όλες τις πλευρές για τα 3 πρόσωπα που προτείνουν οι τράπεζες – Οι διαφωνίες για τα υπόλοιπα 4 μέλη του Δ.Σ.
Σε κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης μεταξύ των δικηγόρων του Μάνου Δομαζάκι και του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, αναφορικά με το αίτημα των τραπεζών για τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης στην Creta Farms.
Οι δικηγόροι των τραπεζών υποστήριξαν πως μετά τα όσα έχουν γίνει στην τελευταία γενική συνέλευση και την ύπαρξη δύο πρακτικών δεν υπάρχει ουσιαστικά νόμιμη διοίκηση αφού δεν έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ το νέο διοικητικό συμβούλιο, και όλες οι διαδικασίες, όπως παραγωγή, μισθοδοσία εργαζομένων, παραγγελίες πρώτων υλών κ.α., έχουν παγώσει.
Μάλιστα υποστήριξαν πως το αίτημα για ορισμό προσωρινής διοίκησης είναι επείγον, γιατί αν καθυστερήσει και συνεδριάσει το δικαστήριο σε ένα μήνα και μέχρι να βγει η απόφαση, μπορεί η εταιρεία να έχει οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία και κατάρρευση.
Ήδη σημείωσε ο δικηγόρος των τραπεζών υπάρχουν 117 διαταγές πληρωμής ενώ δεν μπορεί να πληρωθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.
Οι δικηγόροι του Μάνου Δομαζάκι, δέχθηκαν τα τρία άτομα που προτείνουν οι τράπεζες, αλλά επειδή όπως είπαν δεν έχουν εμπειρία στον κλάδο ζήτησαν να υπάρχουν και 4 μέλη από την υπάρχουσα διοίκηση που είχε οριστεί από τη γενική συνέλευση της 26ης Ιουνίου.
Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, υποστήριξε πως συντάσσεται με το αίτημα των τραπεζών, αλλά αν υπάρξει τοποθέτηση των μελών του «παλιού» διοικητικού συμβουλίου, τότε επιθυμεί να τοποθετηθούν δύο μέλη και από τη πλευρά του Κωνσταντίνου Δομαζάκη και η σύνθεση να είναι 3 μέλη από τις τράπεζες, 2 μέλη από την πλευρά του Μάνου Δομαζάκι και 2 από την πλευρά του Κωνσταντίνου Δομαζάκη.
Μάρτυρας κατέθεσε ο CRO, Μιχάλης Χουρδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η ζημιά αν δεν υπάρξει διοίκηση η ζημιά θα είναι τεράστια και το ενεργητικό κινδυνεύει με διάσπαση.
Επιπλέον υποστήριξε πως το πλάνο που υπάρχει εγγυάται το 100% των θέσεων εργασίας!
Σημειώνεται πάντως πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές απολύσεις στην εταιρεία.
Η νέα διοίκηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το πλάνο για είσοδο στρατηγικού επενδυτή, να υπογράψει συμβάσεις ενεχύρου με τις τράπεζες παραχωρώντας τα σήματα και να καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να βγει η απόφαση για την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης ή αύριο το πρωί.
Τονίζεται πως όλες οι πλευρές συμφωνούν για τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης αλλά υπάρχουν διαφορές στη σύνθεση.
Ο Μάνος Δομαζάκις προσερχόμενος στο δικαστήριο και μιλώντας το Bankingnews σημείωσε πως πρέπει σήμερα να δοθεί λύση προκειμένου να ξεπεραστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, δεν ήταν παρών στη διαδικασία. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης