Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Η αποφυγή ενός άτακτου Brexit αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ μας παρέχουν στήριξη. Θα πρέπει να προσέξουμε και τις εταιρείες που επηρεάζονται από το Brexit και οι οποίες υπέφεραν το προηγούμενο διάστημα. Με συμφωνία τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Η αγορά άνοιξε σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερο τζίρο με τις τράπεζες να υποχωρούν οριακά. Η Jumbo υποχωρεί περίπου 1% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια. Ενισχύεται η Τιτάν.

JUMBO: Πολύ καλά αποτελέσματα από την εισηγμένη που αποτελεί στολίδι για το ελληνικό χρηματιστήριο. Εξαιρετική η ρευστότητα, εξαιρετική η κερδοφορία και επιβεβαιώνονται κάποιοι αναλυτές, οι οποίοι υπολόγιζαν αυξημένο μέρισμα για τη χρήση που έληξε.

Αλλάζει και χρήση η εισηγμένη και εναρμονίζεται με τις άλλες μεγάλες εισηγμένες του ΧΑ. Μέχρι πρόσφατα ήταν ανάμεσα στις λίγες που δημοσίευε χρήση την ώρα που οι άλλες εισηγμένες δημοσίευαν εξάμηνο.

TERNA ENERGY: Ξεκινάει σήμερα η δημόσια προσφορά για το εταιρικό ομόλογο ύψους έως 150 εκατ. ευρώ με την απόδοση να είναι μεταξύ 2,6% και 2,9%.

REDS: Προχωράνε όπως δείχνουν τα πράγματα και οι επενδύσεις δρομολογούνται. Το ταμπλό αποτυπώνει τις θετικές εξελίξεις. Βέβαια η μετοχή ήταν εξαιρετικά φθηνή, αλλά δε χρειάζεται κυνήγι. Για να δούμε και τη συνέχεια. Στο +10,7% και στα 1,24 ευρώ με όγκο 10 χιλ .τεμάχια.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Από τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου παρατηρούμε πως οι πωλήσεις μειώθηκαν 15,7% και στα 18,4 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση αποδίδει τη μείωση στην περιορισμένη ζήτηση που δημιούργησαν οι πολιτικές εξελίξεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μία στάση αναμονής ως προς την εκτέλεση έργων που θα ενίσχυαν τον κατασκευαστικό κλάδο.

Επίσης κατά το εξάμηνο σημειώθηκαν διακυμάνσεις στις τιμές των χαλυβουργικών προϊόντων παρουσιάζοντας καθοδική τάση λόγω της αστάθειας των διεθνών αγορών και της χαμηλής ζήτησης. Τα EBITDA μειώθηκαν στις 678 χιλ. ευρώ από 1,25 εκατ. ευρώ και οι ζημιές αυξήθηκαν στις 369 χιλ. ευρώ από 115 χιλ. ευρώ.

Η διοίκηση αναφέρει πως μετά την κάμψη του πρώτου εξαμήνου στους επόμενους δύο μήνες παρατηρείται ανάκαμψη και αν συνεχιστεί θα συμβάλει στην βελτίωση των μεγεθών. Η καθαρή θέση είναι στα 16,4 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 30,6 εκατ. ευρώ, με τις περισσότερες να αφορούν δανεισμό. Στο ταμείο υπήρχαν 1,9 εκατ. ευρώ. Έχει γίνει συμφωνία μετά τη λήξη του εξαμήνου με τις τράπεζες και οι χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις διαφοροποιούνται πλήρως.

Σημειώνεται πως η Ελένη Κορδέλλου έχει ανακοινώσει πως το ποσοστό της μειώθηκε σε 27,7% από 30,5%. Ήταν πρώην επικεφαλής, αλλά έχασε τη διοίκηση. Η μετοχή κάνει υψηλό όγκο και η παραπάνω μείωση του ποσοστού ίσως να έχει συνέχεια. Η αποτίμηση είναι σημαντικά χαμηλότερη από την καθαρή θέση και η μετοχή έχει γυρίσει σημαντικά από τα υψηλά της.

UNIBIOS: Η διοίκηση εμμένει στην συνεχή προσπάθεια μείωσης των εξόδων ενώ όσον αφορά στο δεύτερο εξάμηνο της χρήσης ο όμιλος αναμένει ελαφρώς αυξημένες πωλήσεις σε σχέση με τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου.

Στο πρώτο εξάμηνο έχουν περάσει στην καθαρή θέση 1,78 εκατ. ευρώ ως κεφάλαια προοριζόμενα για την αύξηση κεφαλαίου και έτσι η καθαρή θέση ανέρχεται πλέον στα 9,8 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις είναι στα 12,3 εκατ. ευρώ. Οι συνεχιζόμενες δραστηριότητες είχαν καθαρά κέρδη 63 χιλ. ευρώ από ζημιές 18 χιλ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Οι γνωστές μεγάλες εντολές και από τις δύο πλευρές μπήκαν πάλι. Φυσικά ακυρώθηκαν πριν το άνοιγμα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η αποφυγή ενός άτακτου Brexit μπορεί να βοηθήσει την αποτίμηση της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης