Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Νέα μείωση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα, στο 1,25% από 1,5% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ν. Κορέα: Νέα μείωση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα, στο 1,25% από 1,5% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Τα επιτόκια της Bank of Korea βρίσκονται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2017
Σε νέα μείωση των επιτοκίων προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (16/10) συνεδρίασης, εν μέσω επιβράδυνσης της εγχώριας οικονομίας, καθώς και αύξησης των αποπληθωριστικών πιέσεων.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Korea αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσεις, στο 1,25% έναντι 1,5% προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Πρόκεται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση στην οποία προχωράει η Τράπεζα της Κορέας, μετά τη σχετική κίνηση του Ιουλίου, με το επιτόκιο να βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2017.
«Αναμένουν περαιτέρω μείσω των επιτοκίων, πιθανώς μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, επειδή η οικονομική ανάπτυξη δεν πρόκεται να ανακάμψει σύντομα», τόνισε ο αναλυτής της Daishin Securities, Kong Dong-rak, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη της νοτιοκορεατικής οικονομίας έχει καταγράψει επιβράδυνση τα τελευταία τρίμηνα, δεχόμενη πιέσεις κυρίως από τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης, καθώς και τον αντίκτυπο που έχει μέχρι στιγμής ο εμπορικός πόλεμος στις εξαγωγές τσιπ και αυτοκινήτων.
Πλέον οι αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομίας της Νότας Κορέας θα αναπτυχθεί κατά 1,6% για το 2019, έναντι ετήσιας ανάπτυξης 2,7% το προηγούμενο έτος, και έναντι εκτιμήσεων της τράπεζας στο 2,2%.
Χθες (15/10) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της Νότιας Κορέας τόσο το 2019 όσο και το 2020, και συγκεκριμένα στο 2% και 2,2% αντίστοιχα, έναντι 2,6% και 2,8% προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης