Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 17/10 οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση – Κάνουν λόγο για κακά δείγματα γραφής από την κυβέρνηση

tags :
Σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 17/10 οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση – Κάνουν λόγο για κακά δείγματα γραφής από την κυβέρνηση
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα
Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο Πέμπτη 17/10 από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα.
Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει πως στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
«Με την κινητοποίηση αυτή, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) να προχωρήσει στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα.
Κάτι που προωθείται με διάταξη την οποία ενέταξε η κυβέρνηση «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».
Η κυβέρνηση, που έδωσε από νωρίς κακά δείγματα γραφής, τόσο με δηλώσεις Υπουργών και Βουλευτών όσο και με δηλώσεις αλλά και την επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ιδιωτικό εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στα Ιωάννινα, προχωράει τώρα στο επόμενο βήμα, που είναι να ξεπληρώσει γραμμάτια προς τα εργολαβικά συμφέροντα» αναφέρει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση δίνει «το δικαίωμα στους Δημάρχους, εκτός της υπηρεσίας Καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού».
«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούν το Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Η Πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΠΕΜΠΤΗΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 είναι η αρχή ενός αγώνα για να αποτραπεί η εκχώρηση-δώρο στους ιδιώτες των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α., που θα είναι σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτών.
Από σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιούνται μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να είναι έτοιμοι για τα επόμενα βήματα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης