Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απρόβλεπτο πολιτικό ρίσκο εξελίσσεται η σημερινή (15/10) τηλεμαχία για τους υποψηφίους των Δημοκρατικών

tags :
Σε απρόβλεπτο πολιτικό ρίσκο εξελίσσεται η σημερινή (15/10) τηλεμαχία για τους υποψηφίους των Δημοκρατικών
ΗΠΑ: Σε ένα απρόβλεπτο πολιτικό ρίσκο εξελίσσεται η σημερινή τηλεμαχία για τους υποψηφίους του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών
Η έναρξη της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Trump φαίνεται να απασχολεί το σύνολο των υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος.
Καθώς υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα που θα πρέπει να σχολιάσουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να ελέγξουν, οι 12 πλέον υποψήφιοι του προεδρικού χρίσματος βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αυξημένο κίνδυνο να υπάρξουν στιγμές κατά τις οποίες οι ίδιοι να βρεθούν εκτός ελέγχου στην διάρκεια της σημερινής ανοιχτής συζήτησης.
Η σημερινή (15/10) τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών δεν είναι μόνο η πρώτη μετά την περιπέτεια της υγείας του Sanders, αλλά και την έναρξη της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Trump, ενώ διεξάγεται σε μία χρονική περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών, κατά την οποία οι υποψήφιοι που έχουν χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις φιλοδοξούν να επισημάνουν δραστικά την παρουσία και συμμετοχή τους, στην τηλεμαχία.
Σε μία εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λος Άντζελες, ο Biden παραδέχτηκε ότι μεγάλο μέρος της προεκλογικής συζήτησης είναι πλέον εκτός του ελέγχου των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.
«Η συμφωνία ήταν να μην υπάρχουν περισσότεροι από δέκα άνθρωποι στην σκηνή για τρεις ώρες», είπε ο Biden.
«Λοιπόν τώρα, υπάρχουν 12.
Υποτίθεται ότι αν ήταν περισσότεροι από 10, θα έπρεπε να κατανεμηθούν σε δύο ομάδες.
Αν έχεις μία συζήτηση τουλάχιστον με πέντε άλλους, μπορείς να έχεις την ευκαιρία να πεις κάτι σημαντικό.
Ωστόσο, θα προσπαθήσω να κάνω περισσότερες ανακοινώσεις, όχι όμως και να αναπτύσσω επιχειρήματα», εξήγησε ο ίδιος.
«Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζω είναι ότι θα πρέπει να είμαι περισσότερο επιθετικός», παρατήρησε ο Biden.
Οι υπόλοιποι προεδρικοί υποψήφιοι προσπαθούν να καταλάβουν τι πρέπει να περιμένουν από έναν νεοεισερχόμενο, τον δισεκατομμυριούχο T. Steger, αλλά και μία υποψήφια που άσκησε σκληρή κριτική στους συναδέλφους της του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν χάσει την προηγούμενη τηλεμαχία, την βουλευτή Τ. Gabard.
«Ποιος γνωρίζει σε τι ανόητα θέματα θα αναφερθούν ο Steger ή η Gabard», δήλωσε ένας σύμβουλος σε έναν υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, με σημείο αναφοράς την ανάγκη που θα έχουν (τουλάχιστον οι δύο νέοι υποψήφιοι) να προκαλέσουν με την τηλεοπτική εμφάνισή τους.
Η Gabard απείλησε την προηγούμενη εβδομάδα να μποϊκοτάρει την συζήτηση, ενώ ο Steger είπε ότι το μοναδικό του σχέδιο είναι «...να παρουσιάσω τον εαυτό μου στο σύνολο των Αμερικανών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποιος είμαι, να προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί είμαι υποψήφιος, γιατί νομίζω ότι αυτό που λέω είναι σημαντικά, αλλά και ποιο θα είναι το μέλλον για την Αμερική...»
Ωστόσο, με το πρόβλημα υγείας του Sanders, την έρευνα παραπομπής του προέδρου Trump, αλλά και την προεδρική απόφαση για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων εκτός της Συρίας, δεν είναι ξεκάθαρο πόσο χρόνο θα έχει στην διάθεσή του ο κάθε υποψήφιος ώστε να αναπτύξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του για το προεδρικό χρίσμα.
«Πριν έθεταν το πλαίσιο για τις πολιτικές και για τα ζητήματα που θα παρουσίαζαν στην συζήτηση. Τώρα σχεδόν όλοι μιλούν για τα ίδια πράγματα», δήλωσε ο J. Bagnievski, πρόεδρος των Δημοκρατικών στην Αϊόβα (Polk County).
Από την άλλη μεριά, ο Bagnievski παρατηρεί ότι με το ενδιαφέρον της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών στην έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Trump, αλλά και στα ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να συγκρίνουν καλύτερα τις θέσεις των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, εξωτερικά ως προς το περιεχόμενο της τηλεμαχίας ζητήματα θα θέτουν την ατζέντα της συζήτησης.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης