Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κράτησε το θετικό πρόσημο, ξεχώρισε ο ΟΤΕ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κράτησε το θετικό πρόσημο, ξεχώρισε ο ΟΤΕ
ΑΓΟΡΑ: Η προσέγγιση των 865 μονάδων, έφερε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Δεν μπόρεσαν και κάποιες τραπεζικές μετοχές να γράψουν νέα υψηλά, αλλά δεν το έβαλε κάτω η αγορά. Από τις μετοχές που ξεχώρισαν και στήριξαν την αγορά σήμερα ο ΟΤΕ. Πάει για μεγάλα πράγματα η μετοχή, αν καταφέρει να ξεπεράσει τα τρέχοντα επίπεδα.

Συνολικά η συνεδρίαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημη. Θα λέγαμε πως ο τζίρος ήταν σχετικά καλός, απορροφήθηκαν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και δεν αποκλείεται αν το επιτρέψουν και οι ξένες αγορές να δούμε τιμές πάνω από τις 865 μονάδες. Οι τράπεζες δείχνουν πως προσέχονται και έχουν καλή συμπεριφορά.

Η Coca Cola ξεχώρισε και έκλεισε με απώλειες 0,90% με καλό όγκο για τα δεδομένα της και πάνω από 50 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση των 10,6 δισ. ευρώ για τη στήλη είναι υψηλή, αλλά δεν ξεχνάμε πως αναφερόμαστε στην Coca Cola.

ΤΙΤΑΝ: Εκεί αυτός ο τίτλος δε λέει να ξεκολλήσει και να βοηθήσει την αγορά. Στα 18 ευρώ και στο -1,64% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,48 δισ. ευρώ.

ΟΤΕ: Κλείσιμο στα υψηλά ημέρας και βέβαια έχει προσεγγίσει υψηλά 10 ετών πλέον αφού μετά τα 13,20 ευρώ που είχε δει πριν 5,5 χρόνια, το κλείσιμο στα 13,28 ευρώ το συναντάμε ξανά το Γενάρη του 2009. Αν τα διασπάσει οι δυνάμεις του απελευθερώνονται και τα περιθώρια ανόδου βελτιώνονται σημαντικά.

ΔΕΗ: Με υψηλό ημέρας στα 3,1480 ευρώ έκλεισε στα 3,07 ευρώ. Ο όγκος στις 657 χιλ. τεμάχια.

EUROBANK: Λίγο ήθελε να γράψει νέα υψηλά, αλλά και αύριο μέρα είναι.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Η αφύπνιση της μετοχής μετά από καιρό και η άνοδος του 15,6% μάλλον μπορεί να φέρει κάποια είδηση. Για να δούμε πότε θα τελειώσουμε και με αυτό το θέμα της συγχώνευσης.

FRIGOGLASS (απάντηση): Έχουν αρχίσει πάλι και την καλοβλέπουν οι θεσμικοί. Βλέπετε υπάρχουν διαφορές στο τι βλέπει ο κάθε επενδυτής φθηνό. Εδώ βλέπουν growth, εμείς βλέπουμε αρνητική καθαρή θέση. Εμείς βλέπουμε μία μετοχή που είναι στην επιτήρηση, άλλοι το αγνοούν.

Υπάρχουν επενδυτές για όλες τις μετοχές. Στο +4,76% και στα 0,22 ευρώ με όγκο 149 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 78,1 εκατ. ευρώ. Οι Μύλοι Λούλη έχουν αποτίμηση 57,5 εκατ. ευρώ, η Κλουκίνας-Λάππας στα 31 εκατ. ευρώ και η Centric 23,6 εκατ. ευρώ.

MLS (απάντηση): Όπως έχουμε ξαναγράψει δεν την παρακολουθούμε τη μετοχή, λόγω αποτίμησης. Βέβαια και εδώ κάποιοι θεσμικοί την επιλέγουν, το growth όμως που περίμεναν δεν ήρθε. Η μετοχή φαίνεται να ψάχνει ισορροπία μετά τις πωλήσεις. Στα 22,7 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Βγαίνουν κομμάτια και δεν αποκλείουμε να είναι από την ίδια πλευρά. Στα 0,4160 ευρώ με αποτίμηση 8,8 εκατ. ευρώ.

ΕΥΑΘ: Με λίγα κομμάτια υποχώρησε 1,98% και έκλεισε στα 4,96%. Καμία σχέση η πορεία της ΕΥΑΘ με αυτήν της ΕΥΔΑΠ. Ετοιμάζουμε ένα συγκριτικό τεστ θα το κάνουμε με βάση τα αποτελέσματα εξαμήνου, αλλά η εξήγηση νομίζουμε πως έχει ήδη δοθεί.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ:ΜΕ όγκο 9 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 0,82% και έκλεισε στα 12,10 ευρώ. Τα 7,5 χιλ. τεμάχια έγιναν με μία πράξη.

ΚΕΚΡΟΨ: Η μετοχή δεν έσπασε τη στήριξη και βρήκε δυνάμεις για να αντιδράσει. Υψηλό στα 2,87 ευρώ και κλείσιμο στα 2,7850 ευρώ με άνοδο 4,50% και όγκο 23 χιλ. τεμάχια. Καλή η απόδοση για τους φίλους της μετοχής που στόχευσαν βάσει τεχνικής ανάλυσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης