Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πέτσας: Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναγνωρίζουν ότι δεν προκύπτει δημοσιονομικό κενό ούτε για το 2019, ούτε για το 2020

Πέτσας: Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναγνωρίζουν ότι δεν προκύπτει δημοσιονομικό κενό ούτε για το 2019, ούτε για το 2020
«Πλέον, και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αναγνωρίζουν ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει δημοσιονομικό κενό ούτε το 2019, ούτε το 2020» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Εντός του Νοεμβρίου οι παροχές της κυβέρνησης 
Σαφείς ενδείξεις για συμφωνία κυβέρνησης - Θεσμών όσον αφορά ενδεχόμενο δημοσιονομικό κενό προκύπτουν από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Στέλιου Πέτσα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Πλέον, και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αναγνωρίζουν ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει δημοσιονομικό κενό ούτε το 2019, ούτε το 2020» είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Ελλάδα δανείστηκε από τις αγορές με αρνητικό επιτόκιο για πρώτη φορά στην ιστορία, ενώ η επανέκδοση του ομολόγου έγινε με επιτόκιο 1,5%.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό για το 2020 -τονίζοντας ότι «θα επιβεβαιώσει τις προοπτικές για ισχυρή ανάπτυξη αλλά και θα διαφυλάξει τη δημοσιονομική ισορροπία»- αλλά και στα μέτρα που θα περιλαμβάνονται σε αυτόν εστιάζοντας στα εξής: 
- Μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας και κίνητρα κατά της υπογεννητικότητας,
- Ελάφρυνση των βαρών για τα φυσικά πρόσωπα,
- Μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις,
- Ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας,
- Ψήφιση του Αναπτυξιακού νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα» για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και ισχυρή, βιώσιμη, ανάπτυξη.
Εξάλλου, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου θα περιλαμβάνονται οι ελαφρύνσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά «και μια συνολική παρέμβαση στο πλαίσιο της φορολογίας με σημαντική απλοποίηση των κωδίκων και με περισσότερα επενδυτικά κίνητρα για όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης