Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλάξεις Roth (Γερμανία) για το ενδεχόμενο συμφωνίας για το Brexit - Έτοιμη για νεά αναβολή η Γαλλία

Επιφυλάξεις Roth (Γερμανία) για το ενδεχόμενο συμφωνίας για το Brexit - Έτοιμη για νεά αναβολή η Γαλλία
Ο Roth προειδοποίησε ότι το Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι «καταστροφή»
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός αρμόδιος για την ΕΕ, Michael Roth, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
«Δεν είμαι και πολύ σίγουρος» ότι επίκειται μια λύση για το Brexit, δήλωσε ο Roth, προσερχόμενος στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών αρμόδιων για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, η οποία πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο ενόψει της κρίσιμης συνόδου της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου στη διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί η τύχη της αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ.
Ο Roth επισήμανε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι «καταστροφή».
Από την πλευρά της η Γαλλίδα υφυπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Amelie de Montchalin, επεσήμανε ότι η χώρα της είναι έτοιμη για μια νέα αναβολή του Brexit μετά τις 31 Οκτωβρίου.
«Μόνο ο χρόνος δεν αποτελεί λύση. Ωστόσο, αν υπάρξει σημαντική πολιτική αλλαγή στη Βρετανία, τότε πιθανόν να μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε τη συζήτηση για μια παράταση, αν μας ζητηθεί», εξήγησε.
«Σημαντική πολιτική αλλαγή είναι η προοπτική εκλογών, ένα δημοψήφισμα ή κάτι που θα αλλάξει την πολιτική δυναμική, ώστε το τρίγωνο της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και του βρετανικού λαού να καταφέρει να ευθυγραμμιστεί λίγο περισσότερο. Πιστεύουμε ότι μόνο η παράταση του χρόνου δεν θα λύσει το περίπλοκο πρόβλημα», τόνισε η Γαλλίδα αξιωματούχος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης