Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bluebay: Οι τουρκικές αγορές αγνοούν επιδεικτικά τις απειλές Trump για κυρώσεις

Bluebay: Οι τουρκικές αγορές αγνοούν επιδεικτικά τις απειλές Trump για κυρώσεις
Οι απειλές Trump για δασμούς στην Τουρκία είναι κατά κύριο λόγο «window dressing» - Ενισχύεται η τουρκική λίρα
Παρά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία, οι τουρκικές αγορές δεν αντιδρούν αρνητικά.
Η τουρκική λίρα κινήθηκε ανοδικά σήμερα (15/10/2019) το πρωί στον απόηχο των υποσχέσεων Trump για 50% δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και πάγωμα των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.
Πρόκειται για ποινές που οι αναλυτές αποκαλούν «window dressing».
Οι απειλές για δασμούς είναι «κατά κύριο λόγο "window dressing" από τον Trump» επισημαίνει ο Timothy Ash από την Bluebay Asset Management.
«Ελάχιστες κυρώσεις. Μια εμπορική συμφωνία, που ούτως ή άλλως ήταν πολύ μακριά.
Κι οι δασμοί στον χάλυβα έως και 50%, τη στιγμή που η Τουρκία δεν εξάγει καθόλου χάλυβα στις ΗΠΑ ούτως ή άλλως» επισημαίνει ο Ash.
Η λίρα ήταν το νόμισμα με τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς η πίεση των κυρώσεων επιβάρυνε τα τουρκικά assets.
Ο Trump απειλεί να καταστρέψει τελείως την εύθραυστη οικονομία της Τουρκίας εάν ξεπεράσει τα όρια για την τουρκική επίθεση στη Συρία.
«Αυτές φαίνεται να είναι σχετικά χαλαρές κυρώσεις - που αποσκοπούν στο να κατευνάσουν το Κογκρέσο χωρίς να επιδεινώσουν τις σχέσεις του Trump με τον Erdogan» ο Charlie Roberston από την Renaissance Capital.
Σημειώνεται ότι η ισοτιμία δολαρίου / τουρκικής λίρας είναι στα 5,9127 και στο -0,23%.  
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης