Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει προς τις 865 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει προς τις 865 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα πάντα στις αγορές του εξωτερικού. Εγχώριες ειδήσεις δεν έχουμε σημαντικές και περιμένουμε κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές που έχουν κάποια περιθώρια.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με άνοδο και σχετικά καλές συναλλαγές. Ξεχωρίζει η ΔΕΗ με άνοδο άνω του 2% ενώ μικρή άνοδο σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές. Η αγορά είναι πάνω από τις 850 μονάδες και κοιτάζει προς τις 865 μονάδες αλλά θέλει κάτι παραπάνω για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση.

Κλειδί είναι ο τραπεζικός κλάδος και εκεί επικεντρώνεται μεγάλο μέρος της εμπορευσιμότητας της αγοράς. Μετά το κλείσιμο θα μάθουμε και τα αποτελέσματα της Jumbo, εκ των κορυφαίων επιλογών αρκετών χρηματιστηριακών και όχι άδικα. Το growth διατηρείται, τα Βαλκάνια δείχνουν μεγάλη ανάπτυξη και η Ελλάδα μεγάλες αντοχές.

ΔΕΗ: Με καλή άνοδο και πάνω από τα 3,10 ευρώ ενώ και ο όγκος των συναλλαγών είναι καλός και προσεγγίζει τα 100 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή έχει παιχτεί τεχνικά αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και έχει δώσει καλές αποδόσεις σε όσους ακολουθούν τα διαγράμματα. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται η αντίσταση.

ΑΔΜΗΕ: Κολλημένος εκεί λίγο πάνω από τα 2,05 ευρώ προσπαθεί στο ξεκίνημα να πάει προς τα 2,10 ευρώ αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

VIOHALCO: Τα αποτελέσματα έφεραν rerating στη μετοχή με αποτέλεσμα να ακουμπήσει τη στήριξη στα 3,35 ευρώ περίπου που είναι και από το 200άρη και από την ανοδική γραμμή. Στα 3,68 ευρώ τώρα και βρίσκεται σε αντίσταση οπότε περιμένουμε την αντίδραση.

MLS: Αντίδραση από τη μετοχή μετά τη μεγάλη πτωτική κίνηση των τελευταίων ημερών. Στα 1,91 ευρώ με άνοδο 7,6% και όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Υπενθυμίζεται πως χθες έγραψε χαμηλό στα 1,45 ευρώ.

AUTOHELLAS: Ο όγκος είναι αυξημένος και σήμερα και μέσα σε λίγα λεπτά ξεπέρασε τις 40 χιλ. τεμάχια. Στα 7,18 ευρώ αντιδρά μετά την υποχώρηση προς τα 6,90 ευρώ προ ολίγων ημερών.

ΚΛΜ: Δημιουργεί βάση λίγο κάτω από τα 0,80 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα 2,65 ευρώ, ενώ είδε και επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τη στήριξη αυτή προ ολίγων ημερών. Στα 2,71 ευρώ με άνοδο 1,69%.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Με μικρό όγκο στο +5,7%.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Έχει αυξηθεί η μεταβλητότητα στη μετοχή. Μεγάλη η απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Βέβαια δεν είναι η μόνη.

EUROBANK: Βρίσκεται πάνω από τα 0,89 ευρώ και αν προσεγγίσει τα 0,90 ευρώ τότε γράφει νέο υψηλό έτους ξεπερνώντας το προηγούμενο που είχε δει τον Ιούλιο. Κοντά βρίσκεται και η Εθνική.

REDS: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η Β' φάση ανάπτυξης του Εμπορικού Πάρκου Smart Park, με τις εργασίες επέκτασης να ολοκληρώνονται στο τέλος Οκτωβρίου και τη λειτουργία των νέων καταστημάτων να ξεκινάει τον προσεχή Νοέμβριο, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το ποσοστό μίσθωσης της νέας μισθωτικής επιφάνειας των 15.000 τ.μ. ξεπερνά πλέον το 80%, καθώς ολοκληρώθηκε πρόσφατα η υπογραφή συμφωνιών εμπορικής μίσθωσης ακινήτων για τη δημιουργία καταστημάτων με την επωνυμία STRADIVARIUS, OYSHO, HANS & GRETEL, SUNWEAR, CROCS και SUGARFREE, ενώ αντίστοιχες συμφωνίες έχουν ήδη υπογραφεί με τις εμπορικές αλυσίδες DECATHLON, MARKS & SPENCER, ΔΙΑΦΑΝΟ, BO CONCEPT, GAP, ASHLEY HOMESTORE, και TOYS CENTER.

Παράλληλα, υπογράφηκε η παράταση εγγυημένης διάρκειας της εμπορικής μίσθωσης του καταστήματος Jumbo μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2029, με την «JUMBO AEE» να προβαίνει σε αναδιάταξη του μίσθιου, αυξάνοντας το χώρο πώλησης του υφιστάμενου καταστήματος στα περίπου 8.000 τ.μ.

Η επέκταση του Smart Park, με πλέον συνολική επιφάνεια 53.000 τ.μ., με την προσθήκη των νέων εμπορικών σημάτων θα ενισχύσει περαιτέρω την θετική πορεία ανάπτυξης που είναι ήδη εμφανής στα στοιχεία του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται 5,8% αύξηση της επισκεψιμότητας στο πρώτο εννεάμηνο του 2019 σε σχέση με το 2018, 9,7% αύξηση των συνολικών πωλήσεων των καταστημάτων του Εμπορικού Πάρκου και 8,5% αύξηση στις συγκρίσιμες πωλήσεις (Like-to-like), σημειώνει η εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης