Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosatom και ΗΠΑ συνεργάζονται για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σ. Αραβία

Rosatom και ΗΠΑ συνεργάζονται για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σ. Αραβία
Στα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021 θα λάβει η Rosatom την απόφασή της για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σαουδική Αραβία
Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία, σε συνεργασία με εταιρείες από τις ΗΠΑ την Ευρώπη και την Ασία, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Rosatom Alexey Likhachev.
Η απόφαση για τη συμμετοχή της Rosatom στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σαουδική Αραβία ενδέχεται να ληφθεί στα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021, δήλωσε ο Likhachev στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί.
Ο Likhachev δήλωσε ότι η Rosatom θα εργάζονταν άνετα στη Σαουδική Αραβία. «Νομίζω ότι Σαουδάραβες εταίροι μας θα έχουν την πρόθεση να δημιουργήσουν μια διεθνή κοινοπραξία έργου αλλά δεν θα ήθελα να προκαταλάβω την απόφαση τους»
Τέλος επεσήμανε ότι η Rosatom είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τον τρόπο που θα προτείνει η σαουδαραβική πλευρά αλλά και με αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης