Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FactSet: Πτώση άνω του 4% θα εμφανίσουν τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 στο γ’ τρίμηνο 2019

tags :
FactSet: Πτώση άνω του 4% θα εμφανίσουν τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 στο γ’ τρίμηνο 2019
«Ύφεση» και στην εταιρική κερδοφορία αναμένει η FactSet
Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της εταιρείας FactSet για την εταιρική κερδοφορία στις ΗΠΑ κατά το γ’ τρίμηνο του 2019, καθώς υποστηρίζει σε ανάλυσή της ότι η μέση πτώση των κερδών ανά μετοχή για τις εισηγμένες στον S&P 500 εταιρείες θα φθάσει στο 4,1%.
Σημειώνεται ότι η «εποχή» ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών γ’ τριμήνου ξεκινά τυπικά στις 15/10 για τη Wall Street, παραδοσιακά με τις τράπεζες να δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη.
Βάσει των στοιχείων που διαθέτει η FactSet, ο κλάδος ενέργειας θα είναι αυτός που θα δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα, ενώ η πτώση στο γ’ τρίμηνο 2019 υποδεικνύει ύφεση και στην εταιρική κερδοφορία, καθώς υπήρξε υποχώρησή της τόσο στο α’ τρίμηνο (-0,3%) και στο β’ τρίμηνο (-0,4%).
Εάν οι εκτιμήσεις της εταιρείας επαληθευθούν θα πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2016 που τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων στον S&P 500 υποχωρούν για τρία διαδοχικά τρίμηνα.
Image
Παράλληλα η FactSet εκτιμά ότι θα υπάρξει σημαντική πτώση και στα περιθώρια κέρδους, λόγω αύξησης τόσο των τιμών των πρώτων υλών όσο και του εργατικού κόστους, η οποία θα φθάσει 11,3%.
Στους χαμένους του γ’ τριμήνου και η τεχνολογία, ενώ αρνητικός παράγοντας, κυρίως για τις επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα, αποτελεί και το γεγονός ότι το δείκτης δολαρίου εμφάνισε άνοδο 3,4% κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου 2019, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο δύο ετών.

Πιέσεις για τράπεζες

Αρνητική εκτιμάται ότι θα είναι η πορεία και των τραπεζών, καθώς στις 15/10 ανακοινώνουν μεγέθη οι JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup και Wells Fargo.
Η FactSet εκτιμά ότι η πτώση των κερδών των παραπάνω εταιρειών θα φθάσει στο 1,8% για το γ’ τρίμηνο 2019, ενώ των εσόδων θα κυμανθεί στο -1,6%.
Image
Οι εκτιμήσεις των εταιρειών για το 2020

Σαφώς η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί και στις εκτιμήσεις των εταιρειών για το δ’ τρίμηνο 2019 αλλά και για το 2020.
Όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εκτιμήσεις θα πρέπει να εξετασθούν πολύ προσεκτικά από τους επενδυτές, με δεδομένο ότι παραμένουν τα «αγκάθια» του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας και φυσικά του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης