Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Απίθανο να διολισθήσει σε ύφεση η γερμανική οικονομία

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Απίθανο να διολισθήσει σε ύφεση η γερμανική οικονομία
Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό την Angela Merkel δεν έχει ενδώσει στις φωνές για ένα πακέτο στήριξης που θα αντιμετωπίσει την επιβράδυνση
H γερμανική οικονομία είναι απίθανο να διολισθήσει σε παρατεταμένη ύφεση, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε αδύναμη φάση, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.
Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί ελαφρά στο τρίτο τρίμηνο, όπως και στο δεύτερο, καθώς οι εξαγωγές έχουν εξασθενίσει λόγω των αβεβαιοτήτων που συνδέονται με την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και τις εμπορικές συγκρούσεις.
Η τεχνική ύφεση, που αναμένεται για το τρίτο τρίμηνο, θα έρθει μετά από εννιά συνεχόμενα έτη ανάπτυξης, τροφοδοτημένης κυρίως από την έκρηξη των εξαγωγών στην Κίνα και πιο πρόσφατα από την κατανάλωση που έχει υποστηριχθεί από τα χαμηλά επιτόκια στην Ευρωζώνη.
«Μία ισχυρότερη επιβράδυνση ή μία σημαντική ύφεση δεν αναμένονται σήμερα», ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας: «Η εξωστρεφής γερμανική βιομηχανία αντιμετωπίζει ένα αδύναμο παγκόσμιο εμπόριο, μία στασιμότητα του μεταποιητικού τομέα παγκοσμίως και μία πτώση της ζήτησης για αυτοκίνητα». «Η γερμανική οικονομία παραμένει σε στασιμότητα.
Η οικονομική δραστηριότητα είναι τελματωμένη στο τρέχον επίπεδο», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Reuters, οικονομολόγοι έχουν εκφράσει ανησυχία ότι η κάμψη του μεταποιητικού τομέα θα διαχυθεί νωρίτερα ή αργότερα σε άλλους τομείς της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, η εύρωστη αγορά εργασίας της οποίας αρχίζει να αισθάνεται τις συνέπειες της πίεσης.
Το γερμανικό υπουργείο ανέφερε ότι η ανάπτυξη στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό την ύφεση στον μεταποιητικό τομέα.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό την Angela Merkel δεν έχει ενδώσει στις φωνές για ένα πακέτο στήριξης που θα αντιμετωπίσει την επιβράδυνση.
Τα κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα έχουν «ψαλιδίσει» τις εκτιμήσεις τους, προβλέποντας μία ανάπτυξη 0,5% φέτος και 1,1% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης