Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Έως τα τέλη Οκτωβρίου (2019) το νομοσχέδιο για ΔΕΗ και ΔΕΠΑ - Στα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουμε την πολιτική Τσίπρα

Χατζηδάκης: Έως τα τέλη Οκτωβρίου (2019) το νομοσχέδιο για ΔΕΗ και ΔΕΠΑ - Στα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουμε την πολιτική Τσίπρα
O κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ διερευνά όλες τις εκδοχές με βάση όπως τόνισε και τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα μέχρι τον Ιούνιο
Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο Σκάι, οι ρυθμίσεις για την ΔΕΗ θα απαλλάσσουν την επιχείρηση από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δημοσίου σε θέματα καθημερινής λειτουργίας, ενώ οι διατάξεις για την ΔΕΠΑ θα προσδιορίζουν την νέα μέθοδο ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης που θα χωριστεί σε δύο τμήματα (ΔΕΠΑ Εμπορία και ΔΕΠΑ Υποδομές) με στόχο την πώληση ακόμη και του συνόλου της συμμετοχής του Δημοσίου (65%) στην πρώτη.
Αναφερόμενος στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ διερευνά όλες τις εκδοχές με βάση όπως τόνισε και τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα μέχρι τον Ιούνιο.
«Το λέω αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας κατηγορεί εμάς γιατί συνεχίζουμε τη δική του πολιτική.
Το επισημαίνω ότι στα ΕΛΠΕ συνεχίζουμε τη δική του πολιτική», ανέφερε ο υπουργός.
Αντιθέτως δεν είναι εφικτή σήμερα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς η επιχείρηση έχει πολλά χρέη και διαρθρωτικά προβλήματα, μπορεί όμως να προχωρήσει η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ με επιτυχία «όπως έχει συμβεί σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει και πρέπει να προχωρήσει συζητήσεις για συνεργασίες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με Έλληνες και ξένους ιδιώτες προκειμένου να καλύψει το κενό που έχει, διότι το μερίδιό της στις ΑΠΕ σήμερα είναι μόλις 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης