Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μικρές οι πιθανότητες ύφεσης, παρά την τρέχουσα επιβράδυνση της οικονομίας

Γερμανία: Μικρές οι πιθανότητες ύφεσης, παρά την τρέχουσα επιβράδυνση της οικονομίας
Η πλευρά της Γερμανίας τονίζει ότι η εγχώρια οικονομία επηρεάζεται από την παγκόσμια αδυναμία
Ως «απίθανο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ύφεσης στη Γερμανία το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τρέχουσα κατάσταση αδυναμίας εξακολουθεί να επηρεάζει την εγχώρια οικονομία.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου, «η γερμανική οικονομία παραμένει σε στασιμότητα», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η οικονομική δραστηριότητα είναι κολλημένη στο υπάρχον επίπεδο».
Παράλληλα, το Υπουργείο τόνισε ότι «οι οικονομικοί δείκτες δεν υποδεικνύουν ανάκαμψη», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παρά τη σχετική εξέλιξη, «δεν αναμένεται κάποια ύφεση».
«Η γερμανική οικονομία επηρεάζεται από την παγκόσμια αδυναμία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η ανάπτυξη τους κλάδους υπηρεσιών και κατασεκυών αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό την επιβράδυνση στον μεταποιητικό κλάδο».
Ωστόσο, το γερμανικό Υπουργείο τόνισε ότι «η πτώση στην ανεργία ήταν απροσδόκητη», καθώς το ποσοστό ανεργίας παραμένει τον Σεπτέμβριο του 2019 κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στο 5%.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της εβδομάδας, η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένεται να δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της χώρας κατά τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του Απριλίου, η οικονομία της χώρας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,5% το 2019 και κατά 1,5% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης