Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΕ: «Πράσινο φως» στους δασμούς των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα 7,5 δισ. δολ.

ΠΟΕ: «Πράσινο φως» στους δασμούς των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα 7,5 δισ. δολ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε μια τελευταία απόπειρα το Σαββατοκύριακο να υπάρξει αναβολή των αμερικανικών δασμών, προσπαθώντας να επιτύχει μια συμβιβαστική λύση που θα μείωνε το οικονομικό αποτύπωμα των "αντίποινων"
Τους δασμούς των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα και αγαθά συνολικής αξίας 7,5 δισ. δολαρίων, ως αντίποινα για παράτυπες ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airbus, ενέκρινε σήμερα (14/10/2019) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.
Η απόφαση ελήφθη στην επιτροπή διαιτησίας του ΠΟΕ, στην έδρα του στη Γενεύη.
Επρόκειτο για το τελευταίο διαδικαστικό εμπόδιο πριν το δασμολογικό «πλήγμα» της Ουάσινγκτον κατά του μπλοκ των 28 χωρών, το οποίο η κυβέρνηση Trump θα θέσει σε εφαρμογή στις 18 Οκτωβρίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε μια τελευταία απόπειρα το Σαββατοκύριακο να υπάρξει αναβολή των αμερικανικών δασμών, προσπαθώντας να επιτύχει μια συμβιβαστική λύση που θα μείωνε το οικονομικό αποτύπωμα των "αντίποινων".
Η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για ζητήματα Εμπορίου Cecilia Malmstrom δήλωσε στον ύπατο εκπρόσωπο των ΗΠΑ για ζητήματα Εμπορίου (θέση ομόβαθμη υπουργού) Robert Lighthizer ότι το σχέδιό του για επιβολή δασμών θα αναγκάσει την ΕΕ να απαντήσει, στο πλαίσιο αγωγής που έχει υποβάλει ενάντια στις ΗΠΑ για ενισχύσεις προς την Boeing.
"Έχω ισχυρή πεποίθηση ότι η επιβολή επιπλέον δασμών στην υπόθεση των δύο εταιρειών παραγωγής αεροσκαφών δεν είναι λύση", ανέφερε η Malmstrom σε επιστολή της προς τον Lighthizer, η οποία ήρθε σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg.
"Το μόνο που θα επιτύχει μια τέτοια πρακτική είναι να επιφέρει ζημία σε επιχειρήσεις και να θέσει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, να πλήξει το διεθνές εμπόριο και την ευρύτερη βιομηχανία του κλάδου της αεροπλοΐας σε μια ευαίσθητη χρονική στιγμή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης