Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία όταν ήρθαμε στην εξουσία το 2015

Τσακαλώτος: Δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία όταν ήρθαμε στην εξουσία το 2015
Ο κύριος λόγος που μας γύρισαν την πλάτη οι πολίτες είναι ότι κυβερνήσαμε τα 3 από τα 4 χρόνια μέσα στο τρίτο μνημόνιο είπε ο κ.Τσακαλώτος
Στην παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία όταν ήρθε στην εξουσία το 2015 προχώρησε ο πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τσακαλώτος είπε ότι πράγματι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στους λόγους της εκλογικής ήττας του περασμένου Ιουλίου, είπε πως αυτό έγινε κυρίως λόγω του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τα 3 από τα 4 χρόνια μέσα στο τρίτο μνημόνιο».
Ερωτηθείς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, για το οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεχθεί σφοδρά πυρά, ο κ.Τσακαλώτος τόνισε ότι πράγματι ήταν πολύ μεγάλα, αν και ανέφερε ότι υπήρχε στρατηγική για τη μείωση τους, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις, που ναι μεν είχαν υπογραφεί, αλλά τελικά δεν ίσχυσαν.
Ο κ.Τσακαλώτος είπε πως ότι «την πλήρωσε η μεσαία τάξη» είναι μια πραγματικότητα, αλλά ήταν επιβεβλημένο, καθώς όπως είπε, «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία αντιμετώπισε μια ανθρωπιστική κρίση και η απόλυτη προτεραιότητα ήταν αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να φάνε».
Σχολιάζοντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, με αφορμή και τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από αύριο, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο ΕΦΚ είναι σημαντικός για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και συμπλήρωσε ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθάει και στη μείωση της χρήσης του συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Σε ότι αφορά τα μέτρα ανακούφισης που έχει προαναγγείλει ότι θα φέρει η κυβέρνηση μέσα από την κατάθεση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι δεν μπορεί να εκφέρει άποψη γιατί ακόμη δεν έχει δει τα σχετικά νομοσχέδια αφού δεν έχουν κατατεθεί, αλλά είναι δεδομένο ότι οποιοδήποτε μέτρο είναι θετικό για τους πολίτες θα ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης